Közélet

2007.01.20. 10:16

Tárgyalni kellett volna a régió kórházairól

Egyetért a Somogyért Egyesület a Dél-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács (DRET) döntésével, miszerint visszaküldték a minisztérium által ajánlott ágyszámokról szóló koncepciót, azt azonban nehezményezi, hogy a régió saját javaslatának megtárgyalására nem került sor.

Meiszterics Eszter

Ezt Ormai István, nagyatádi polgármester, a Somogyért Egyesület alelnöke jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján. Mint arról korábban már beszámoltunk csütörtökön tárgyaltak a DRET tagjai Molnár Lajos egészégügyi miniszter koncepciójáról, ám hamar vége lett a megbeszélésnek, miután egyhangúlag elutasították a minisztérium javaslatát.

Ormai István szerint a tárgyalás lehetőséget kínált volna arra, hogy végre rögzítsék a régió álláspontját és szó eshetett volna a bonyhádi, siklósi és komlói kórházról is, ahol a miniszteri javaslat szerint felszámolnák az aktív ellátást. Ezt az esélyt azonban eldobta magától a DRET, így azt a szerepét is, hogy a végső döntés kialakulásában figyelembe vegyék a régió álláspontját.
Hozzátette: a tárgyalás elhalasztásával a regionális gondolkodás is pofont kapott, hiszen egyúttal kipróbálhatták volna egy szakmán belül, hogy a három megye vezetői hogyan tudnak együtt dolgozni a régióban.

Kapcsolódó anyag
Megegyeztek, hogy nem tudnak megegyezni

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!