Közélet

2007.02.09. 13:21

Bajba juthat, aki nem gyanakszik

Míg erőszakos bűnelkövetőkkel nem kell számolni Csurgón, addig a közlekedésbiztonság területén bőven van tennivaló. 2004-ig viszonylag kevés közlekedési baleset történt, aztán 2005-ben már jóval több, 2006-ra pedig az előző évhez képest 130 százalékos volt a növekedés.

Varga Andrea

– Jól hangzik, hogy ez a térség a béke szigete, s valóban nincs annyi bűncselekmény, mint például egy nagyvárosban, de azért ez így nem igaz – mondta Ősz István, a csurgói rendőrőrsöt is magába foglaló, nagyatádi rendőrkapitányság új vezetője. A közbiztonság itt jónak mondható, az elmúlt időszakban szerencsére nem volt a lakosságot sokkoló bűncselekmény. A kapitányság területén történő 1500 bűncselekménynek a 40 százaléka csurgó térségi. A jó eredmény a rendőrőrsnek tudható be, amelynek nagyon jó a szervezettsége. Összefogott, s családias légkörben dolgoznak a kollégák, amelynek hátránya is van, hiszen minél inkább összeáll egy közösség, annál zártabb. Nyitott, őszinteségen alapuló, emberközeli, szolgáltató jellegű rendőrséget szeretnék megvalósítani, hiszen mi vagyunk azokért az emberekért, akiknek a lakóhelyén dolgozunk – összegezte a kapitány.

Míg erőszakos bűnelkövetőkkel nem kell számolni Csurgón, addig a közlekedésbiztonság területén bőven van tennivaló – tudtuk meg.  2004-ig viszonylag kevés közlekedési baleset történt, aztán 2005-ben már jóval több, 2006-ra pedig az előző évhez képest 130 százalékos volt a növekedés. Az ittasan elkövetett közlekedési balesetek száma kétszerese az országos átlagnak. Ez azt jelenti, hogy minden negyedik balesetes nézett a pohár fenekére, mielőtt autóba ült.

– A vidéki ember ugyanúgy áhítja a közbiztonságot, mint a városi; nincs kis ügy és nagy ügy, hanem ügyek vannak – hangsúlyozta Ősz István. A kis falvakban még vendégszeretőek az emberek, s erre specializálódott egy bűnözői réteg. A külföldi tulajdonban lévő, üresen álló nagy értékű házak védelme sem kevésbé fontos, és ami ugyancsak „sláger”: temetések, rendezvények alkalmával előszeretettel törik fel a parkolóban hagyott autókat. Nem kisebb gond a színesfém lopás; Csurgón az iskola rézborításától a szennyvízcsatorna fedőig már sok mindennek lába kelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!