Közélet

2007.02.13. 18:05

Éberen figyelik a tereket

Nem mindenki örül annak, hogy közterületen videofelvételt készítenek róla, pedig nem ritka az olyan bűncselekmény, amelyben ezek a képkockák a legfontosabb bizonyítékok.

Szűcs Tibor

Fontos segítség a rendőrség szakembereinek a térfigyelő kamera. Gyakran törvénybe ütköző cselekmény kerül az objektív látószögébe, de az sem ritka, amikor körözött bűnözők tűnnek fel a felvételeken. Legutóbb Kaposváron járt így egy 29 éves férfi, pechjére felismerték.

Somogy több városában is vannak térfigyelésre alkalmazott kamerarendszerek. A rendőrség üzemeltetésében Barcson és Kaposváron tettek ki közterületi megfigyelő kamerákat, tudtuk meg Bíró Gábortól, a megyei kapitányság sajtóreferensétől. Barcson azért vált szükségessé több kamera telepítése is, mert az utóbbi időben megnövekedett a horvát bevásárlóturizmus, és megszaporodtak a zsebtolvajlások. Kaposváron még 1995 környékén állították fel az első rendőrségi üzemeltetésű térfigyelő rendszert, amit azóta modernizáltak és bővítettek. Teljesítményéről tudni lehet, hogy akár kétszáz méterről is értékelhető, bizonyító erejű felvételeket készítenek az adott tér több pontjáról is.  Kaposváron nagyságrendekkel kevesebb bűncselekmény történik azokon a területeken, ahol kamerák figyelnek éjjel és nappal.

Részletek a szerdai Somogyi Hírlapban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!