Közélet

2007.02.08. 08:17

Egyetértés a megye és a város között

Minden kérdésben egyhangúlag szavazta meg az egyeztető bizottság a 2007. évi megyei és városi költségvetés közös tételeit.

Meiszterics Eszter

Minden kérdésben egyhangúlag szavazta meg az egyeztető bizottság a 2007. évi megyei és városi költségvetés közös tételeit szerdán. A megye és a város vezetőségének korábbi maratoni ülése ezúttal csak egy óra hosszat tartott. Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta: a megye és a város kölcsönösen támogatja egymás munkáját és megszorító intézkedések ellenére minden intézménynek biztosítják az eddigi támogatásokat.

Szita Károly polgármester a megye segítségét kérte a város tervezett programjainak végrehajtásában. Például a 67-es út 32 kilométeres szakaszának kiépítésében, amelyet 2009-ig szeretnének befejezni, valamint a Budapest-Gyékényes vasútvonal rekonstrukciójában arra vonatkozóan, hogy Dombóvár és Kaposvár között is újítsák fel a síneket.
A megye és a város közös ügyének tekinti a Rippl-Rónai emlékház könnyebb megközelítésének elérését. A kocsik számára parkoló épülne és a jövőben autóbusszal is el lehetne jutni az emlékházhoz.

A Csiky Gergely Színházat idén is támogatja a város és a megye egyaránt, ám a felújításról nem esett szó az ülésen.
A polgármester a taszári reptérrel kapcsolatban kiemelte: ha a létesítmény tulajdonjogát megkapná a város, abban az esetben egy milliárd forintot befektetnének. A tervet három hónapja továbbította az illetékesek felé, de válasz nem érkezett.

A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Programra 26 milliárd forintot szánnak idén, ezenkívül folytatnák a belváros átépítését: az Ady Endre utca sétáló utcává alakítását, továbbá a Noszlopy utca rendbetételét. Idén a Levéltár és a Megyei Múzeum is megszépül. Húsz hektár lakótelepet újítanak fel 2007-ben két és fél milliárd forintért, továbbá a termálfürdőt rekonstruálják 3,2 milliárdért.

– A közlekedésben szorgalmazzuk a bioetanolra való áttérést és arra törekszünk, hogy egyre kevesebb háztartásban használjanak távfűtéses rendszert – mondta Szita Károly.

A polgármester arra is utalt, miszerint 2010-re négy csillagos szálloda épülne Kaposváron, az egyetemhez közel, mivel az intézmény számos országos és nemzetközi konferenciának ad helyet. A háziasított állatok parkjának kivitelezésére az egyetemmel közösen nyújt be pályázatot a város, amely 4,5 milliárd forintot jelent. Idén összesen 110 millió forintot fordít a pályázatok készítésére Kaposvár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!