Közélet

2007.02.16. 18:46

Hamupipőke volt az Operabálon

Ötszáz jelentkezőből lett az öt szerencsés egyike; a cipőpróbán illett a lábára a topánka, így lehetett Hamupipőke a siófoki Őri Krisztina az idei Operabálon.

Fónai Imre

Korábban beszámoltunk róla: ötszáz jelentkezőből húsz ifjú hölgyet választottak ki az Operabál szervezői az ország minden részéből, s a húszból az az öt lehetett Hamupipőke, akinek illett a lábára a báli topánka. A húsz éves siófoki Őri Krisztinának nem csak a belépőjét, ruháját, sminkjét, ékszereit, szállodai szobáját állták, kísérőként édesanyját is magával vihette.

– Ahogy a mesében, tizenkét lovas hintó szállította a bál helyszínére?
– Valóban olyan volt, mint a mesében; a helyszín, az Operaház miliője. Meseországban érezhettem magam, s valóságos csoda, hogy ott lehettem. A modern kor Hamupipőkéit persze már limuzin szállította a bálba. Még az Operaház előtti ellenbálozók is csak csodálkozva nézték, milyen hírességeket hoztak a hatalmas hófehér autók. Pedig csak mi voltunk, a kiválasztottak az egyszerű „pórnépből”. Úgy is mondhatnám, szinte az Operabál ellen demonstrálók közül. Hiszen ha közülük valaki jelentkezik Hamupipőkének, akár ugyanúgy ott lehetett volna, mint ahogyan mi.

Balatoni fogas kaprosan

Balatoni fogas volt az egyik előétel az idei Operabálon, méghozzá kaprosan, lazacölelésben. Különféle kecskesajtokat is tálaltak, desszertnek meg Hamupipőke cipője volt csokilépcsőn, a herceg gyűrűjével. Ízelítő a fő fogásból: borjúszűz vadnyúllal töltve és bélszín-gyöngytyúk alagút.

– Mi okozott nagyobb gondot; elegánsan venni a nagyestélyiben a lépcsőket, vagy a halkés, meg a halvilla használata?
– A csigafogó. De annak a használatát még a Gundelban tartott felkészítésen tanították. Szándékosan olyan étkeket szolgáltak föl, amiket nehezen lehet elfogyasztani. Ilyen volt a fokhagymás, sajtos szósszal leöntött csiga. No, ahhoz kellett a csigafogó.

– Meg is kóstolta a csigát?
– Ha már ott volt a tányéromon...Ki tudja, lesz-e még rá alkalmam.

– A bálon akkor már nem jött zavarba...
– Annál is inkább, mert ennél azért egyszerűbb étkeket szolgáltak fel. Mindegyik fogás hidegétel volt; a mi asztalunkhoz egyébként egy olyan pincér került, aki korábban a siófoki Sándor étteremben dolgozott. Ami pedig a halvillát, a halkést, meg az ötféle poharat illeti: nemigen lehet ilyesmivel zavarba hozni, hiszen vendéglátást tanulok.

– És a tánc?
– Azt pedig egyenesen imádom. Hajnali ötig roptam, akkor hagytam abba, amikor a Bergendy Szalonzenekar az utolsó taktust követően elköszönt a báli közönségtől.

– Pedig a mesében éjfélkor véget ér Hamupipőke tündöklése...
– A miénk még csak utána jött, egy órakor lettünk bemutatva. A bál sztárvendége, Deryl Hannah már ennél korábban a díszpáholyába kéretett bennünket, mert kíváncsi volt az öt Hamupipőkére. Nagyon örült nekünk. Mi meg kiszúrtuk, hogy szoríthatta a cipő, hiszen mezítláb volt...

– Találkoztak más hírességekkel is?
– Az egy órai jelenésünk után már szabadon lehetett mozogni a csodálatos Operaházban, egy-egy ismerős arc szembe is jött; például a Kapócs Zsóka, Kamarás Iván páros, Medveczky Ilona, vagy éppen Kóka János miniszter.

– Önök is kiszúrták a gazdasági miniszter cipőjének a talpán az árcédulát? Állítólag többen is látták...
– Mi nem, messze volt tőlünk.

– Szóval táncra nem kérte egyiküket sem. Akadtak-e ifjú hercegek?
– Nem sokkal az érkezésünk után hogy, hogy sem, nyilván „teljesen véletlenül” akadt öt fiatalember, táncpartnernek. Az enyém keringőzni nem tudott, így átmentünk abba a terembe, ahol twistet, meg mindenféle bulis zenét játszottak. Nem az volt a cél egyébként, hogy ráakadjunk a „mesebeli hercegre”. Gyakran együtt táncoltak a Hamupipőkék, néha egy-egy úr felkért bennünket, perdültünk néhányat, majd megköszönték a táncot.

– A ruhájáról még nem mesélt...
– A ruhatervező az idei trendnek számító nagyestélyit választotta mind az ötünknek, persze, más és más stílusban: világos kávészínűt arany, meg ezüst csillogókkal.

– A topánka nyilván végig a lábán maradt...
– Kevés tartotta, hogy nem. Kifelé menet beleakadt egy rácsos lábtörlőbe, az egyik biztonsági őr szabadította ki. Majdnem mint a mesében...

Valóságos főnyeremény

Őri Krisztina kísérője, az édesanyja úgy kalkulál: közel egymillió forintot költhettek rájuk az Operabál szervezői. A belépő 200 ezer forintot kóstált, Krisztina ruhájának bérlése 100 ezret, az övé úgy 40 ezret. Aztán ugye a szoba a Hiltonban, a limuzin, a smink, a frizura, a cipő, az ékszerek...

Valóságos főnyeremény Őri Krisztina kísérője, az édesanyja úgy kalkulál: közel egymillió forintot költhettek rájuk az Operabál szervezői. A belépő 200 ezer forintot kóstált, Krisztina ruhájának bérlése 100 ezret, az övé úgy 40 ezret. Aztán ugye a szoba a Hiltonban, a limuzin, a smink, a frizura, a cipő, az ékszerek... -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!