Közélet

2007.02.27. 18:36

Három síremléket rongált meg a részeg tolvaj

Végső elkeseredésében a temetőbe ment gyertyát lopni az a lengyeltóti férfi, akinél tartozás miatt kikapcsolták az áramot.

Márton László

Mielőtt elindult, alaposan a pohár fenekére nézett, hogy erőt gyűjtsön az akcióhoz. A részeg elkövető miután nem talált használható gyertyát, úgy döntött értékesebb dolgok után néz. Két síremlékről letörte a galambot, a harmadik megszerzésénél azonban nem volt elég körültekintő – kidöntötte a síremléket. Kijózanodása után észlelte, hogy a nemesfémnek nézett galambok bizony kőből vannak, ezért rongyba tekerve eldobta azokat.

A férfit lakossági bejelentés alapján kapták el a fonyódi rendőrök. – A tettesnek a lopás és rongálás mellett, ha a hozzátartozók feljelentést tesznek, kegyeletsértés miatt is felelnie kell – tudtuk meg Tóth Róbert őrnagytól, a fonyódi nyomozó alosztály vezetőjétől kedden a férfi kihallgatása után. Az elkövető összesen 150 ezer forintos kárt okozott. Amennyiben bűnössége bebizonyosodik, három év szabadságvesztéssel is sújthatják.

– Az utóbbi két-három évben harapódzott el a színesfémlopás a temetőkben – mondta Kenyér Endre temetkezési vállalkozó. – A legkelendőbbek a rézből és más nemesfémből készült mécses tartók, keresztek, de gránitvázákat is előszeretettel visznek magukkal a hívatlan látogatók.

Természetesen nemcsak Fonyódon, hanem a megye más területén is előfordultak lopások. Tavaly a buzsáki temetőből egy fonyódi férfi gránit fedlapot vitt el, amit szülei sírjára szeretett volna rakatni. A tolvaj akkor bukott le, amikor méretre akarta vágatni, mert épp ahhoz a sírköveshez vitte, aki eredetileg is készítette a fedlapot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!