Közélet

2007.02.09. 08:17

Megtorpedózták a siófokiak repülőstervét

Míg a fővárosi XI. kerületet a szocialista Molnár Gyula vezeti, Balázs Árpád siófoki polgármester fideszes. Úgy tűnik, ez fontos szempont az Oktatási és Kulturális Minisztérium számára annak eldöntésekor: hová költözzön a Közlekedési Múzeum repüléstörténeti gyűjteménye?

Fónai Imre

Egészen eddig úgy volt, hogy Siófok fogadhatja be a gépeket. A múzeum február elsejével távozó igazgatója, Sági Zoltán erről állapodott meg a balatoni főváros önkormányzatával. A múzeum új vezetője azonban már közölte a siófoki kiállítás működtetésére szerződött társaság ügyvezetőjével: felmondja a megállapodást és felőle akár máris mehet pereskedni. Úgy tudjuk, a Panoptikum Bt. már több millió forintot költött az előkészületekre.

Meglepetéssel értesült az új fejleményekről Balázs Árpád siófoki polgármester. – Tájékozódnunk kell, mert első hallásra nehezen hihető, hogy szakmai érvek helyett politikai alapon akarnak döntést hozni – mondta. – Mi segítő szándékkal álltunk az ügyhöz, méltó helyet keresve a gyűjteménynek, mely a Balaton különleges turisztikai látványossága lehetne. Hosszú távon pedig milliárdos beruházásban gondolkodunk, egy tematikus élménypark kialakításában a kiliti repülőtéren. Sajnálnánk, ha a politika győzne a józan ész felett. Bennünk fel sem merültek ilyen szempontok; jó cél érdekében bárkivel hajlandók vagyunk összefogni. Remélem, ugyanígy gondolkodnak a döntéshozók is.

Készül az Apolló űrhajó mása

A budaörsi repülőtér a XI. kerületi önkormányzathoz tartozik. Az eddig a fűtetlen Petőfi Csarnokban kiállított negyven gép, valamint a ferihegyi repülőgép-emlékpark modelljeinek a befogadása a tét. Készül már ugyanakkor az Apolló-11 űrhajó 25 méter magas mása is, amit szintén ide szántak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!