Közélet

2007.02.12. 10:55

Péntek esti láz

Nehéz előítéletek, elvárások nélkül objektíven beszélni egy szórakozóhelyről, hiszen mindannyian azért indulunk el egy-egy hétvégén, hogy jól érezzük magunkat.

Egyed Nándor

Ebben az esetben pedig vannak bizonyos igényeink a hellyel, a zenével és a társasággal kapcsolatosan.

Nágocsi kiruccanásom alkalmával arra kerestem választ, létezik-e még a hagyományos falusi diszkó? Be kell vallanom, jártam már korábban is a szórakozóhelyen, de így is vegyes érzelmekkel gazdagodva távoztam a hajnali órákban...

Ha Adenauer-keresztet használnánk kérdésünk igazolására, mindenképpen számításba kellene vennünk magát Nágocsot. Ez kereszt hiányában is nagyon fontos, hisz a Koppány-völgyi kistelepülés szórakozóhelyének gyűjtőköréhez falusi fiatalok tartoznak. Ők pedig képtelenek levetkőzni az évtizedek óta tartó települések közti ellentéteket, aminek a töménytelen alkoholfogyasztás következtében kialakuló „golyóálló mellény”felvétele után nemritkán hangot is adnak.

A diszkó amúgy az italboltban lett kialakítva, amit én egyértelműen „falusi motívumként” aposztrofálnék. A tánctér egy különálló teremben valósult meg, ahol elszakadunk a vidéki „dizsiktől”, hiszen technikailag teljesen rendben vannak a dolgok. A hangosítás DJ Sza-by – a hely rezidense – tulajdonát képezi. A Sza-by név valójában Fábián Szabolcs nágocsi fiatalembert takarja, aki szinte minden szabadidejét és pénzét a zenének és a hellyel kapcsolatos teendőknek szenteli, ami mellesleg látszik, illetve amit én fontosabbnak tartok, hallatszik is. Az itt megszólaló zenével kapcsolatosan be kell vallanom, hogy nem az én világom, így nem is szentelnék neki hosszas gondolatmeneteket. A lényeg, hogy a szórakozni vágyok és a DJ közös nevezőn legyenek. Ez teljes mértékben megvalósul. Stíluskorlátokról nem beszélhetünk, a paletta elég széles. Számomra azonban az itt hallható zenénél sokkal fontosabb, milyen formában is jönnek egymás után, mert ez egy kicsit eltávolít bennünket a hagyományos falusi diszkótól, ahol emlékeim szerint az „játszott”, aki éppen odakerült a pultba. Természetesen ennek megfelelő technikai tudással megáldva...

Szabolcs készítette a klub honlapját is, amit folyamatosan frissít. Az oldal ugyan lehetne szebb, de azt gondolom, már az is meglepő, hogy egyáltalán van. A világhálós megjelenésen kívül Sza-by felel a reklámanyagok, plakátok elkészítéséért is.

A diszkóban a belépő és az italok ára egyaránt megfizethető, de a rutinos fiatalok itt is gyakorta alapoznak a „háztáji” vegyületekre, amik hozzájárulnak az önfeledt szórakozáshoz.

A hiteles értékelés miatt megkérdeztem azokat az ismerőseimet, akik gyakran megfordulnak a nágocsi diszkóban, nekik mi a véleményük a szórakozóhelyről. A leggyakoribb kritika a fiatal „partyarcokra” vonatkozott, akiknek szerintük igazából még nem biztos, hogy ott lenne a helyük. Persze ez valahol érthető, hiszen Tab környékén nincs más hasonló rendezvény, az emberek ismerik egymást, és nem utolsó sorban megfizethetőek az árak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!