Közélet

2007.02.28. 08:13

Szemétbotrány-mentes régiót akarnak

Lezárult a közbeszerzési eljárás, a napokban megkötik a szerződést a pályázat győztesével az új szemétszállító járművek és eszközök észak-somogyi üzemeltetésére.

Fónai Imre

Ezt Balázs Árpád, a dél-balatoni és Sió-völgyi önkormányzati konzorcium elnöke jelentette be kedden Siófokon az unió által támogatott hulladékgazdálkodási program állásáról tartott tájékoztatón.

– Felháborítanak mindenkit az elmúlt hetek szemétbotrányai – mondta a siófoki polgármester. – Az ISPA-program éppen arra garancia, hogy mifelénk ilyesmi soha ne történhessen meg. Néhány hónapon belül látványos előrelépés tanúja lehet mindenki; üzemelni kezdenek a ma még feladatukra váró új szállító járművek, új szelektív hulladékgyűjtő szigetek kerülnek ki a települések közterületeire és elkezdődik az új létesítmények (lerakók, átrakók) építése. Kétezerkilenc végére fejeződik be a program a jelenlegi szeméttelepek rekultivációjával.

A szelektív hulladékgyűjtés siófoki tapasztalatairól azt mondta a polgármester: az állandó lakosok jól belejöttek már a szemetük különválogatásába, az üdülőtulajdonosok még nem annyira. Hiába – jegyezte meg Balázs Árpád –, ezen a téren a főváros is elmaradottabb, mint a Balaton-part.
Azt is megtudhattuk: a sokadik átdolgozás után új közbeszerzési eljárást indítanak a somi térségi lerakó építésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!