Közélet

2007.02.18. 13:06

Tabuk nélkül, élvezettel

Kicsit csúszott a program, de szép lassan beindult minden. Az események több helyszínen egymással párhuzamosan zajlottak. A nagyszínpadon a néhány mondatos ünnepélyes köszöntő után egymást követték a fellépők erotikus műsoraikkal.

Tímár András

Látható volt többek között Ackermann Anita, Ivett Shine, Roxy Blond, Mészáros Dóri & Rácz Linda, Viktoria Swinger, Claudia Ferrari, Sandra Parker, Virgine és Maya Gold is. A lányok nagy örömére pedig Athos, Roberto és Popi vetkőzött.

Hogy ki mit keresett ott, szinte lényegtelen. Volt, aki ide indult, akadt, aki kenyérért a boltba, volt, aki csak arra sétált, de egy biztos, senki sem érezte tanácstalannak magát. Mivel szabad volt, mindenki operált a rendelkezésre álló eszközökkel. A telefonos kameráktól a kompakt gépeken át a profi kamerákig minden villogott és csattogott. A kissé öregecske papa is kattintgatott a felhúzós turistagéppel.
 
A rendezvényen a szakma nagy cégei is jelen voltak, mint a Luxx Video, Turbo Shop vagy a Debranet. Lehetett fotózkodni a sztárokkal, és nem sokat vacakoltak a csajok, hogy megmutassák fedetlen kebleiket. Érdekes, hogy a várakozással ellentétben sok nő is megfordult az expón. Pirultak is a sok eszközön, melyek mind az örömöt szolgálják. De ez az a terep volt, ahol nem kell körbenézniük, ki látja, mire fája foguk.

Ha valakit nem elégített volna ki (khm…) a színpadi produkció, ezer forintért egyedül is megtekinthette a műsorok ismétlését a privát szekcióban, ahol a lányok ösztönzés képen bugyipénzt is elfogadtak.

Az est sztárvendége Zalatnay Sarolta volt, aki minden várakozással ellentétben nem vetkőzött, hanem énekelt – nem tudom melyik lett volna a jobb, de Cini nem várt holnapig: bejelentette, nem apáca… Olyannyira nem, hogy az egyik kereskedelmi adón látható afférjára utalva azt mondta, nem áll távol tőle egy pornószerep, hiszen a lényeg, hogy a történet egy énekesnőről szól, az mellékes, hogy ő is nimfomániás. Zalatnayn túl, mintegy a semmiből Kiszel Tünde is előbukkant és pedagógusi természetességgel koktélozott a vibrátoros stand és a Luxx Video különterme között.
 
A nap fénypontja Maya Gold erotikus produkciója volt, aki három éve nem pornózik és jelenleg üzletasszony. Ügyfelein túl mi is örülhettünk produkciójának, a századfordulós részeg úri hölgy köntösébe bújt szőkeség mindent eldobott egy szivacsért. Aki látta sosem felejti, aki nem, nézze meg a képeket…

 
Akad unalmas hatvankilences is


Nemrég hagyta abba a filmezést. Így tervezte, be akart futni és sikerült is neki. Viktoria Swinger félti a fiatalokat, mert veszélyeket rejt magában a szakma. Ha lánya születik, nem akadályozza meg semmiben, de elmesél neki mindent.

–  Már az elején is szabtam magamnak egy határt: három év és befejezem. Ez egy kicsit tovább húzódott, de betartottam. De fotózást még mindig vállalok, kiállításra még mindig nagyon szívesen jövök, fellépni is bármilyen diszkóba.
 
–  Törvényszerű a szakmában, hogy három év után abba kell hagyni?
– Nem. Szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie, neki mikor elég. De ha az ember már érzi is magán, nem szívesen csinálja, akkor abba kell hagyni.

– Mit tervezett a három évre?
– Elhatároztam, vagy leszek valaki ebben a szakmában, vagy el sem kezdem. Ezért mentem Kovihoz. Felvállalom ország-világ előtt, a családom előtt, mit csinálok, de én akarok valaki lenni.

– Mi visz erre a pályára egy lányt?
– Talán az elismerés. Itt elismerik a munkámat díjakkal, vagy csak megveregetik a vállamat, hogy jó voltál.

– Művészet a filmezés?
– Egyértelműen. Nagyon sok filmben szerepeltem, ahol színészi teljesítményt is kellett nyújtanom, tehát volt története a filmnek. Amit a nézők látnak egy kész filmen, az a negyedórás jelenet, azt gyakran hat-hét órán keresztül vesszük fel.

– Hogyan viszonyul a fiatal, új generációhoz?
– Szépek, csinosak, nagyon jól tudnak dolgozni. Jók lehetnek a munkában, de ha sztárok akarnak lenni, vagy a mi nyomdokainkba akarnak lépni, akkor az eszüket is kellene egy kicsit pallérozni, mert nem fognak tudni egy épkézláb interjút adni. Ahogy mondják, ha megszólalnak kiesik a kapa a szájukból.
 
– Mit fog csinálni húsz-harminc év múlva, amikor megöregszik?
– Szeretnék gyerekeket, családot. Emellett egy saját vállalkozást is elindítanék: éttermet vagy kávézót, ami az enyém.

– Mit mondana a lányának, ha ugyanezt az utat választaná?
– Talán szerencse, hogy én már végigcsináltam. Az lányom nem fog tudni olyat kérdezni, amire ne tudnék válaszolni. Ha azt mondja, hogy prostituált lesz, akkor elmondom az árnyoldalait, bár én soha nem voltam. Ha azt mondja, pornószínésznő akar lenni, annak is el tudom mondani nagyon durván az előnyeit és a hátrányait. A gyerekem tudni fogja, mit választ, ha így dönt.

– Szerette ezt az életformát?
– Először furcsa volt. Be kellett illeszkedni, meg kellett ismerni az embereket. Aztán sokszor forgattam ugyanazzal. Egy idő után megszokott rutinná vált a dolog. Később szerelmes lettem. Elkezdtem érezni, hogy nem igazán ez az, amit szeretnék.

– Nagy különbség van film, fotó és tánc között?
– Abszolút. A táncot élvezni kell, mert az rögtön meglátszódik az arcon. Tíz évig táncoltam, mielőtt a szakmába kerültem, tehát én a műfajt szeretem. Fotózásban nem nagyon van mozgás, ott csak a legjobb pillanat kell. Nem úgy, mint a filmen, ahol hat-hét óráig folyamatos mozgás kell. A fotót nem annyira szeretem, de azt sem, amikor egyedül vagyok. Már unom magam. Amikor a hatvankilencedik pózt kell felvennem, akkor kezdek unatkozni.


A szembesülés elmarad


A húszéves kemény pornós egy éve került a szakmába. Virgine, a Luxx Video üdvöskéje karrierlehetőséget lát a filmezésben, és három évet ad magának, hogy befusson. A „Szűz” szerint ez csak színészet.

– Csak most kezdet a pályáját, mit képvisel?
– Kőkemény pornó.
 
– Hogyan jött ez?
– Táncosnő voltam, és ott megismerkedtem egy pornós hölggyel. Másnap már én is dolgoztam.
 
– Mi vonzotta?
– Eleinte a pénz. De sokan mondták, ha nem szeretném, akkor nem tudnám csinálni ilyen jól.
 
– Tehát odaadja magát szívvel-lélekkel?
– Ha valaki jól akar teljesíteni és valamire vinni szeretné, akkor muszáj.
 
– Volt már gondja a pornó miatt?
- Az előző kapcsolatomnak emiatt lett vége. Ideig-óráig, mint minden férfi, tolerálta, de aztán nem bírta.

– Nehéz a munka?
– Kipihenten kell elmenni egy forgatásra és a lelkiállapot is sokat számít.
 
– Mit szóltak a szülei?
– Elfogadták.
 
– Milyen volt a legelső forgatás?
– Az első nagyon lightos volt. Az még nem én voltam. Most, egy év után tudom, mit, hogyan kell csinálni ahhoz, hogy ebből éljek. A kamerák és a fotósok is zavaróak voltak.
 
– Egy forgatáson kinek van nehezebb dolga: egy nőnek vagy egy férfinak?
– A férfiaknak sokkal többet kell teljesítenie, mint egy nőnek. Sokszor mondja is nekem a barátom (ő is pornószínész), hogy ti csak szétrakjátok, mi meg dolgozunk. Azért persze fontos, hogy mi is mozogjunk. Sok nő tényleg csak odarakja magát, élvezet nélkül.

– Most húsz éves. Meddig szeretné folytatni a filmezést?
– Három, talán négy évig. Addig annyi pénzt szeretnék keresni, hogy megalapozzam az életem.

– Meg szokta nézni a filmjeit?
– Nem. Más dolog csinálni és más szembesülni.
 

A pénz sem minden
 

A harminc éves táncosnő öregnek számít a szakmában, de még mindig rajonganak érte. Roxy Blond rengeteg felkérést kap, párja nagyon büszke rá. Szerinte az erotikus tánc elkülönül a pornótól, amiben nagy veszélyek rejlenek.

– Mikor kezdett el táncolni?
– Nagyon későn, 25 éves voltam már, ami elég soknak számít ebben e szakmában. Ez egyik pillanatról a másikra jött. A párommal kiutaztunk Mexikóba, ott kezdődött az egész. Két legyet ütöttünk egy csapásra, láttuk Mexikót és pénzt is kerestünk.
 
– Mitől több a sztriptíz, mint egy átlagos tánc?
– A sztriptízt megtanulni nem lehet. Ahhoz erotikusnak kell lenni. Szeretned kell magad, s kell szeretned, hogy tetszel. Minél jobban tetszel, annál jobb a műsorod. Egy latin táncot nem tud akárki bemutatni, csak akiben megvan az életérzés.
 
– Milyen kapcsolata van a pornóval?
– Semmi. Ez nem része a pornónak, bár nagyon sok táncos pornós volt, ettől én elkülönülök. Nem minden a pénz, a pornó csapda.
 
– Meddig tarthat a karrierje?
– Mostanában láttam egy negyvenöt éves nőt a színpadon, ha én is olyan csodaszép leszek annyi idősen, folytatni fogom.
 

Nimfomániás, de nem is apáca


Az est sztárvendégje Zalatnay Sarolta volt. Minden felvezetés nélkül azzal kezdte műsorát, hogy bár egy kereskedelmi adón csőbe akarták húzni, ő bevallja, hogy tényleg élt drogokkal és tényleg nimfomániás.
 
– Nem volt nehéz visszatérnie az énekléshez?
– Az éneklés nem okozott gondot. A baj az, hogy a botrányra figyelnek, nem arra, hogy újra énekelek.
 
– Ügyet csinált a csőbe húzásából?
– Nem gond, hogy összekötnek a pornóval. Ha egy olyan énekesnő életét kellene eljátszanom, aki kábítószeres, nimfomániás, de gyönyörű hangja van, akkor megtenném.
 
– Ehelyett?
– Két év kényszerszünet (khm…- a szerkesztő) után most egy hatalmas blues lemezen dolgozom. Számítok Somlóra, Demjénre ezzel kapcsolatban.
 
– Miért énekel pont egy Erotika expón?
– Minden lehetőséget meg kell ragadnom a fellépésre, mert két év zene nélkül nagyon nehéz volt. Ezen túl demonstrálni akarom, az erotika nem negatívum, nincs mit szégyellni rajta, a másság sem zavar. Aki jó, az jó, az életét pedig úgy éli, ahogy ő akarja. Magamat is egészséges nőnek érzem, attól függetlenül, hogy ötvenkilenc éves vagyok. Nekem az anyám őszinte barátnőm volt, talán ez az egyik oka. Én is ilyen anya próbálok lenni.
 
– Érdekli az erotika?
– Sokszor megvádoltak, hogy fiatalabb pasikkal vagyok. Ők is vonzódtak hozzám és is hozzájuk. A pocakos idős bankárok tőlem mindig féltek. Semmit sem bántam meg. Mindig is érzelmi alapon működtem és így szeretném leélni az életem.
 

Kapós volt az est fénye
 
–  Megláttam és meglepődtem. Mit csinál itt Kiszel Tünde?
– Reprezentálok, emelem az est fényét.
 
– Körbe is nézett már?
– Egy pillanatra. Megtiszteltetés, hogy gondoltak rám. Nem fogok vetkőzni, ne számítsanak rá. Nem fogok fellépni és előadni erotikus műsort. Nincs az a pénz, amiért elvállalnám. A népszerűségem velejárója, hogy itt vagyok. Sokan kértek autogramot is.
 
– A naptárban azért megmutatott valamit magából.
– A naptár más. Az ízléses. Nagyon kapós, sokan érdeklődnek utána. Lesz jövőre is. De egyébként az én fő tevékenységem a műsorvezetés (khm… – a szerkesztő)
 
– Hogyan viszonyul az erotikához?
– Nagyon fontos az életemben. A szerelem velejárója, nagyon szép tud lenni. Én nagyon romantikus típus vagyok, érzelmes. Ezt csak szerelemből tudom elképzelni.

Címkék#erotika#18+
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!