Közélet

2007.03.05. 08:11

193 állástalan juthat munkához

Idén mintegy 900 millió forintot költ a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a legnehezebb helyzetben lévő munkanélküliek foglalkoztatási programjára. A barcsi kistérségben 62 állástalan jut munkához március elsejével, annak a nagyszabású közmunka programnak a keretében, amelynek költségét a munkaügyi minisztérium pályázatán nyerte el a 12 település.

Gungel Mónika

A támogatásból május végéig foglalkoztatják majd a dolgozókat, akik elsősorban településrendezési feladatokat látnak el – tájékoztatott Feigli Ferenc a többcélú kistérségi társulás elnöke.

Somogyban 193 embert juttat megélhetéshez a program, melyre a barcsi, a marcali és a pogányvölgyi társulás mintegy 58,9 millió forintot nyert. A marcali kistérség az elmúlt évekhez hasonlóan idén is foglalkoztatja a hátrányos helyzetű munkavállalókat. Sütő László a marcali társulás elnöke elmondta: a kistérség a közmunkapályázatnak köszönhetően 31  munkanélküli alkalmazására mintegy 9,4 millió forint támogatást kap. Míg a másik nyertes, a Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás területén 100 szociálisan hátrányos helyzetűt foglalkoztatnak – tudtuk meg Papszt Lajostól a Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás elnökétől.

A közmunka programban résztvevők településrendezési, takarítási feladatokat végezhetnek majd, de valamennyi, az önkormányzatok tevékenységi körébe tartozó feladatra is alkalmazhatják őket. Az érintettek március elsején kezdhetik el a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!