Közélet

2007.03.17. 08:55

Ásványvizet találtak az öszödi szőlőhegyen

Jó minőségű ásványvizet találtak a próbafúrások során a balatonöszödi Rosta András földjén. A vállalkozó kedvű fiatalember mindig valami újításon töri a fejét, így fordult meg a fejében, hogy tanulmányt készíttet arról, nem rejtőzik-e valamilyen kincs a családi birtok alatt.

Mórocz Milán

– Az elemzés szerint jók voltak az esélyeim, de így is nagy kockázatot vállaltam, amikor elkezdtem a fúrásokat – mondta. – Szerencsém volt, és sikerült eltalálni százharminc méter mélyen egy a Pannon-tengerből származó vízadó réteget. A célom az, hogy olyan palackozó üzem épüljön, ami hosszú távon megélhetést biztosíthat az itt élők számára. Ehhez keresek befektetőt. Örülök annak, hogy az önkormányzat is lát fantáziát a projektben és tevékenyen támogatják az elképzeléseimet.

A Balatonöszödön talált ásványvíz hatszázharminc milligramm oldott ásványi anyagot tartalmaz literenként. Összetétele alapján méltó ellenfele lehet a jelenleg piacvezető termékeknek. Antal János polgármester szerint a beruházás megvalósulása kitörési pont lehet a település számára, mert nemcsak munkahelyet teremt, hanem növeli a község adóbevételeit is.

Mórocz Milán -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!