Közélet

2007.03.20. 18:09

Borral kínálták Gyurcsányt a szóládiak

Többször is látták már a szóládiak, amint Gyurcsány Ferenc a falujukban kocog. Most először gyalogos kirándulást tett arra felé a miniszterelnök feleségével, Dobrev Klárával. A balatonőszödi kormányüdülőből indultak túrájukra a hosszú hétvégén.

Fónai Imre

– Klárával nekivágtunk az erdőnek, aztán beértünk Szólád községbe – írja internetes naplójában a miniszterelnök. – Többször futottam már arra, így a helyiek nem nagyon lepődtek meg. Az egyik portánál megállítottak, beinvitáltak és megkínáltak bennünket egy pohár borral. A konyhában telepedtünk le. Gyermekkoromban nálunk is a konyhában zajlott az élet. Vendéglátónk fehérborából kóstoltunk; az Európa-díjas szóládi löszpincesoron van egy pár sornyi szőlője. Istenemre mondom, jó kis bor volt. Nem vittük túlzásba, csak egy pohárral ittunk. Ott voltak páran a szomszédból is. Legfeljebb fél órát maradtunk. Mentünk tovább, sétáltunk a kellemes tavaszban. Jó volt magunk mögött hagyni egy-két napra a fővárost.

Beszédtéma a faluban Gyurcsányék látogatása. Vörös Gyula polgármester is csak utólag értesült róla a helyiektől. – Kár hogy nem találkoztunk, szívesen beszélgettem volna a miniszterelnökkel – mondta. – Ejtettem volna néhány szót a kis falvak, önkormányzatok nehézségeiről, arról, hogy miképpen látjuk mi a politikát „alulról”.

A váratlan vendégeket borral kínáló szóládi házaspár tegnap elzárkózott attól, hogy megossza a látogatás élményét lapunk olvasóival. Beszédesebb volt Salamon Ferenc villanyszerelő vállalkozó, helyi önkormányzati képviselő, aki néhány hónapja fényképezőgépével örökítette meg, amint a miniszterelnök a faluszéli erdei úton kocogott. Azóta is őrzi a képet. – Jött a hír, hogy itt a Gyurcsány, erre fényképezőt ragadtam és elé mentem a földútra – magyarázta. – Csapatban futott, két autó kísérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!