Közélet

2007.03.05. 08:09

Elment az utolsó vonat

Szombat este elment az utolsó vonat is a Barcs-Sellye mellékvonalon. Azóta kizárólag buszok szállítják itt az utazóközönséget. Országszerte 19 gazdaságtalan mellékvonalat számolt fel az állam, köztük – Somogyban egyedüliként – ezt a 43 kilométeres szakaszt is.

Nagy László

 – Itt csupán a teherforgalom marad meg a Sellye-Vajszló és a Villány-Siklós szakaszon, az utasszállítás átkerül a Volán feladatkörébe – közölte Kavalecz Imre, a vasúttársaság szóvivője. A MÁV számára már csupán  a vonal és az építmények őrzése és állaguk megóvása jelent feladatot. A hasznosítható épületeket felajánlják megvételre az önkormányzatoknak.

Barcson az égvilágon semmi sem jelezte, hogy megszűnik egy vasútvonal. Innét ugyanis már az elmúlt hónapokban vonatpótló buszok szállították Drávafokig az utasokat, s ott szállhattak csak át vonatra. Szombaton késő este szakadó esőben egyetlen utas nélkül indult az utolsó vonatpótló busz az Ormánság irányába. Másnap is ugyanez a busz várta az utasokat, csupán a neve változott menetrend szerinti járatra. S ez már nem csak Drávafokig vitte az utasokat, hanem a teljes szakaszon. A most megszüntetett vasútvonal 1912-ben épült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!