Közélet

2007.03.18. 18:13

Gördülékenyebb az ügyintézés Mernyén és Jutában

Több éve gondot okoz a mernyei és jutai önkormányzatnak, hogy a szociális intézményekbe egyre nehezebben tudnak bejutni és közlekedni a mozgáskorlátozottak.

Gungel Mónika

A kaposvári kistérségnek ez a két települése nyújtott be sikeres pályázatot az családsegítő és gyermekjóléti szolgálat épületének akadálymentesítésére.

– 4,7 millió forintot nyertünk a Mobilitas pályázaton, amelyhez a szükséges önerőt biztosítja a mernyei önkormányzat – mondta Kisfalusi András polgármester. A beruházás során a szakemberek rámpát építenek az intézményhez, speciális küszöbmentes ajtók is segítik majd a mozgáskorlátozottakat a közlekedésben. 
Illemhelyet alakítanak ki, a gyengénlátókat és a vakokat pedig információs táblával segítik, felújítják a vizesblokkokat és kicserélik a nyílászárókat. A munkálatok befejezése után a mernyei rászorulók gördülékenyebben tudják majd intézni hivatalos ügyeiket, könnyebben juthatnak el a házi- illetve fogorvosukhoz.

– Településünkön mintegy 6 millió forintból újulhat meg a polgármesteri hivatal épületében működő családsegítő szolgálat annak érdekében, hogy segítsük a jutai mozgáskorlátozottak és gyengénlátók közlekedését – tájékoztatott Hivatal Nándorné Juta polgármestere. Itt két akadálymentes parkolót is építenek, a munkák várhatóan április elején kezdődhetnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!