Közélet

2007.03.08. 18:35

Gyorshajtás ellen véd a bádogrendőr

Bádogrendőröket helyeztek el Nagyatádon és Csurgón. Az életnagyságú rendőrt ábrázoló fémtábla a balesetmegelőzést szolgálja, hiszen elsősorban a gyorshajtástól próbálja elrettenteni az autósokat.

Csikós Magdolna

Ősz István a nagyatádi rendőrkapitányság vezetője elmondta: mindkét városban a bevezető útszakaszokra tették majd ki a rendőrt imitáló táblákat, melyek darabja nyolcvanezer forint.

A dél-somogyi táblák kihelyezésének költségét a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság állja, vagyis a rendőrség saját beruházásként rakja ki a bádogrendőröket, a betontalapzatok elkészítését pedig az önkormányzatok vállalták. Nagyatádon kettő, Csurgón három táblát helyeznek el, amelyek helyét változtatni is lehet, hiszen több talapzat is készült.

A rendőrség bízik abban, hogy csakúgy mint Kaposváron, Dél-Somogyban is sikeres lesz a bádogrendőr akció, s csökkenek a sebességtúllépésből eredő balesetek. Ugyanakkor arra is fel vannak készülve, hogy - szintén a megyeszékhelyhez hasonlóan - a jó humorú városlakók is megtalálják majd a pléhrendőröket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!