Közélet

2007.03.09. 08:18

Lakat a babócsai fürdőn

Átmenetileg lakat került a babócsai termálfürdőre. Nem tudták határidőre elvégezni az előírt korszerűsítést, s nem kockáztattak. Maguk zárták be a strandot, melynek vízét sokan jobbnak tartják a közeli Csokonyavisonta gyógyvízénél is.

Nagy László

A helyiek és környékbeliek mellett nagyon sok német vendége is volt a fürdőnek. A vendégek dühösen fordulnak vissza a kapuból.

– Tűrhetetlen, hogy egy nemrég felújított, ismert fürdőhelyet egy tollvonással bezárhatnak – mondják az emberek, és egyetért velük a falu első embere is.

– Remélem, hogy csak átmeneti szünetről van szó, mi minden követ megmozgatunk érte – mondta Péter István polgármester. Mint ismert: idén már nem üzemelhetnek azok a fürdők, amelyek nem rendelkeznek vízforgató berendezéssel. Ez a korlátozás sok kis fürdőt ellehetetlenített, hiszen a fenntartó falvak nem képesek finanszírozni egy 50-100 milliós beruházást. Babócsán azt mondják: elmennek egészen az Országgyűlésig.

– Azt szeretnénk elérni, hogy oldják fel ezt a tilalmat, s ne vegyenek egy kalap alá minden vízforgató nélküli strandot. A döntést adják a tisztiorvosi szolgálat hatáskörébe. A szakemberek el tudják majd dönteni alapos vizsgálat után, hogy a vízforgató nélküli fürdők közül melyik működhet tovább, és melyik van olyan rossz állapotban, hogy valóban be kell zárni. A mi fürdőnk ötven éven át működött hagyományos módszerekkel probléma mentesen. Az utóbbi években milliókat költöttünk rá. Bízom benne, hogy legkésőbb májusig eljutunk a megoldásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!