Közélet

2007.03.13. 20:10

Nem gátolták meg Karád kilépését

Nem gördített akadályt a Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulás az elé, hogy Karád kilépjen a jelenlegi többcélú kistérségi társulásból és átsorolják a fonyódi kistérségi társulásba.

Krutek József

Törőcsik Ferencné, a Koppány-völgye kistérségi társulás tanácsának általános elnökhelyettese mondta ezt tegnap délután, a rendkívüli társulási ülés után. Hozzátette: Karád elsősorban arra hivatkozott, hogy az orvosi ügyeleti ellátást is másik kistérségben veszik igénybe és az okmányiroda is jobban megközelíthető mint a tabi...

A karádi képviselők a február 1-i ülésükön foglaltak állást abban, hogy kérik felvételüket a fonyódi társulásba. Baranyai Károlyné karádi polgármester korábban munkatársunknak azt mondta: a másik kistérséghez való csatlakozás már régóta téma a faluban. Úgy gondolják, hogy a település fejlődési lehetősége a fonyódiban jobban biztosított, mint a jelenlegiben. Karádnak a tavalyi helyhatósági választásokat követő hat hónapon belül van lehetősége arra, hogy kezdeményezze felvételét másik kistérségbe. Ha az illetékesek erre rábólintanak, akkor 2008. január 1-től léphetnek ki a Koppány-völgyi társulásból. Az oktatás terén viszont csak a jövő év szeptemberétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!