Közélet

2007.03.20. 16:00

Töröltetnék a táj védelmét

A kiliti repülőtér és a szennyvíztisztító-telep ügyében javasolja a Balaton-törvény módosítását Siófok városa – mondta Balázs Árpád polgármester.

Fónai Imre

A jogszabály-változás elfogadása előtt társadalmi vitára bocsátott javaslat a Siófok és Ságvár  területén lévő kiliti reptér Siófok felőli oldalát tájvédelmi szempontból kiemelt jelentőségű övezetként szerepelteti. Balázs Árpád szerint ez indokolatlan. Mint ismert, a két település önkormányzata kezdeményezte a reptér tulajdonba vételét, ám eddig még nem vezettek eredményre a tárgyalások a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal. A leendő tulajdonosok azt tervezik, hogy a reptérhez kapcsolódó kereskedelmi és szolgáltató övezetet alakítanak ki, ezért is lenne fontos a módosítás.

Siófok azt is szeretné elérni, hogy a balatoni kiemelt üdülőkörzet területrendezési terve már a várostól távolabb jelölje ki a szennyvíztisztító telep helyét. A siófoki önkormányzat többször kezdeményezte a DRV Zrt. létesítményének kiköltöztetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!