Közélet

2007.04.27. 08:16

A közös élet emlékét keresi

Elhunyt a feleség, az ékszereit pedig ellopták. A férj minden követ megmozgat, hogy visszakapja egy közös élet emlékeit.

Csikós Magdolna

Elhunyt élettársa ékszereit szeretné visszakapni a nagyatádi Büki István, aki egy hónapja igyekszik minden követ megmozgatni, hogy szeretett párja kedvenc tárgyai megkerüljenek.

Sudár Etelka március 21-én hosszú betegség után halt meg a kaposvári kórházban. Értékeit Büki Istvánnal közös otthonukban, egy bentlakásos lakóotthon önálló apartmanjában tartotta. Büki István állítása szerint innen tűnt el az ékszereket tartalmazó doboz az asszony halála után két nappal.

– Arany- és ezüstgyűrűk, -lánc és fülbevalók voltak a kis dobozban, ami sokáig az ágy melletti éj-jeliszekrény fiókjában volt – mondta Büki István. – Egy alkalommal bevittem a kórházba a páromnak, de segítséget kellett kérnem, hogy elővegyük, hiszen én magam nem tudtam a kerekes székkel megközelíteni a kisszekrényt. Egy itteni dolgozó segített. Mivel a kedvesemnek a kórházban nem volt szüksége az ékszereire, hazahoztam őket  a lakóotthonba. Itt elraktam egy másik szekrény fiókjába. Miután meghalt a párom, meg akartam nézni a számára oly kedves tárgyakat. De nagy megdöbbenésemre sehol nem találtam a dobozt. Ekkor kezdtem gyanakodni, hogy ellopták. Szóltam az intézmény vezetőnőjének, aki segített, hogy mindenhol keressük a lakásrészben, de nem találtunk rá sehol. Ezek után tettem feljelentést a rendőrségen.

Természetesen megkerestük a bentlakásos lakóotthon vezetőjét, aki a hivatalos vizsgálat lezárása előtt nem kívánt nyilatkozni. Az ügyet a közrendvédelmi osztály vizsgálja, mivel a vélelmezett bűncselekmény értékhatára kétszázezer forint alatt van.

Büki István beszélt arról is, hogy az ékszerek értéke aránylag valóban nem nagy. Ő száz– százhúszezer forint körülire becsülte az arany- és ezüsttárgyak piaci értékét. Számára azonban az eszmei értéke felbecsülhetetlen halott kedvese eltűnt ékszereinek. Bár úgy véli, sejti, ki vitte el az ékszeres dobozt, nem az a célja, hogy a „bűnös” meglegyen, és felelősségre vonják. Ő pusztán any-nyit szeretne elérni, hogy előkerüljenek a tárgyak, és maga mellett tudhassa azokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!