Közélet

2007.04.18. 17:05

Elesett a kerékpárral: lehet hogy megbüntetik

Súlyos agyrázkódást szenvedett egy német állampolgárságú férfi, miután elesett kerékpárjával a Desedánál. Amikor visszanyerte eszméletét, a kórházban már egy rendőr kérdezgette. Szabálysértési eljárást indítottak ellene.

Szűcs Tibor

Koller Csaba Gábor Passauban él, még kisgyermekként vándoroltak ki szülei. Mint mondja imádja Magyarországot, és hazafinak, magyarnak érzi magát. Legutóbb barátai javaslatára április 14-én a Desedához látogatott, mert úgy hallotta, a tó és környéke nem mindennapi szépségeket rejt.

- Az ottani panzióból indultunk el, én saját biciklimmel, barátom pedig futva jött egy-két méterrel mögöttem. Aztán ahogy leértünk a dombról elestem, és nekivágódtam egy betonoszlopnak, még az eszméletemet is elvesztettem - mesélte a pórul járt kerékpáros. - Az a szerencse, hogy volt rajtam bukósisak.

A Németországban kereskedőként dolgozó férfi elmondta, hogy a kórházban már faggatta egy rendőr arról, mi is történt, de ezt nem nagyon értette. Mint elmesélte: valamilyen papírokat is aláírt. A rendőrök azóta még kétszer voltak nála. "Azt mondták, szabálysértési eljárást indítanak ellenem, mert nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedtem a biciklivel. A baleset után meg is szondáztattak, de negatív lett az eredmény. A kerékpáromat is megvizsgálták. Mint kiderült: működött rajta a világítás és a fékek is jók voltak."

"Csak azt nem értem, hogy ha saját magamnak okozok balesetet, akkor, miért vonhatnak felelősségre, hiszen én törtem össze magam. Nem a bírság számít, nem akarok senkit beperelni, csak hazaszerető emberként úgy érzem nem jó, hogy egy ilyen esetben a rendőrök bejárogatnak a kórházba hozzám és faggatnak. Olyan érzés, mintha a sarkamban lennének, pedig nem csináltam semmit - fakadt ki Koller Csaba Gábor. - Ha egy külföldivel történik ilyen, aki ráadásul a nyelvet sem beszéli, akkor az biztos nem szívesen tér vissza az országba - tette hozzá keserűen.

 - Április 14-én Toponáron, a Kemping utcában szenvedett balesetet egy férfi, aki elvesztette az eszméletét. A kiérkező mentők értesítették a kapitányságot. Ezután, mint minden közlekedési balesetben, a kollégáim először a helyszínen, majd a férfitől és a tanúkon keresztül megkezdték a körülmények tisztázását - mondta Bíró Gábor a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az üggyel kapcsolatban. Megtudtuk: a férfi valóban a saját hibájából szenvedett balesetet, és ezzel közlekedési szabálysértést követett el, ezért volt szükséges az eljárás megindítása. Bíró Gábor hozzátette: az eljárás még nem zárult le, hiszen a férfi még kórházban van megfigyelésen, de a szabálysértési hatóság feladata, hogy büntetik-e, és ha igen, milyen formában és mértékben a pórul járt kerékpárost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!