Közélet

2007.04.27. 08:10

Építési területté válhat a szabadstrand

Nem lesz zavartalan a drávai szezon, viszont a beruházásoknak köszönhetően komfortosabbá válik a folyópart.

Nagy László

A nyarat idéző napi hőmérsékleteknek köszönhetően most már rendre benépesül a Dráva part. Már hétköznapokon is sok fiatal úticélja a kikötő, illetve a Dráva-híd tövében kialakított szabadstrand. Az előbbi már teljes díszben várja a szezont. A strand partszakasza is túl van a kaszáláson, de itt az illemhelyre még egy hónapot várni kell. A zavartalan tavaszt zajos nyár követi majd idén, mivel építkezések kezdődnek a szabadstrandon és a kikötő közelében egyaránt. Május elején lezárul a pályáztatás és várhatóan májusban már hozzá is kezd a nyertes kivitelező a munkához mindkét helyen.

A kikötőtől a Dráva-híd irányába folytatódik a sétány építése. A Rinya torkolatánál gyalogos híd épül, ami összeköttetést jelent a kikötő és a szabadstrand között. A kikötő és a sétány használatát az építkezés túlságosan nem befolyásolja majd, de a szabad strand egy részét, vagy teljes egészét várhatóan le kell zárni a kirándulók elől. Ide olyan közösségi épületet terveztek mosdókkal, öltözővel, amely a strandolókat és az itt kikötő kenus csoportokat szolgálja majd ki. Kuti Béla, a városfejlesztési iroda munkatársa elmondta: ennek megépítése miatt válik várhatóan építési területté a part egy része.

Negyven évig őrizetben

A politikai viszonyok miatt negyven éven át szigorú őrizetben élt Barcs, sokáig az idegenek csak útlevéllel léphettek a városba. A Dráva partjára pedig még a helybelieknek is tilos volt lemenniük. Az évtizedes elzártságból fakadó hátrányukat szeretnék most a hasznukra fordítani. Amit kínálnak, az ebből az elzártságból fakad: az érintetlenül hagyott természet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!