Közélet

2007.04.11. 20:43

Ingyenes elkerülő útra szavaztak a képviselők

– Létszám hiánnyal, politikai demonstrációkkal és anyagi problémákkal küzdött a tavalyi évben a Kaposvári Rendőrkapitányság – mondta Mergancz Sándor rendőrkapitány éves beszámolójában a városi közgyűlésen szerdán.

Meiszterics Eszter

A testület munkájának eredményei között említette azt a nyomozást, amely során rövid időn belül sikerült elfogni egy durva rablássorozat elkövetőit, valamint a két Toponáron és Kaposfüreden elhelyezett sebesség ellenőrző műszer hatékonyságát is kiemelte. A 2007-es év céljai közé sorolta a létszám racionalizációját, egy rendszámfelismerő műszer alkalmazását, ezenkívül a rendőrök megtépázott imázsának visszaállítását.

A rendkívüli közgyűlésen Szita Károly polgármester hangsúlyozta: Kaposvár annak ellenére is folytatja útfelújítási programját, hogy a kormány a belterületi utak felújítására az önkormányzatoknak ígért ötven százalékos támogatás helyett csupán 29 százalékot kíván biztosítani. – A célunk továbbra is az – mondta a polgármester –, hogy a jövő év végére újuljanak meg a belterületi utak Kaposváron. A közgyűlésen döntés született arról, hogy a város ebben a hónapban 23 utca felújítására nyújt be pályázatot. Ezek aszfaltozása 300 millió forintba kerül.

A testület arról is döntött, hogy a Töröcskei városrész, Simonfa, Zselickislak és Zselicszentpál települések szennyvízelvezetési programjának támogatására Kaposvár, mint gesztorváros pályázatot nyújt be. A polgármester hozzátette: ha májusban elkezdődnek a Töröcskei részen a munkálatok, azzal év végére Kaposvár száz százalékig csatornázott lesz.

A Videoton Elektro-Plast Kft. közműérdekeltségi hozzájárulás iránti kérelmét is elfogadta a közgyűlés, mivel a cég hamarosan újabb csarnokot épít több mint egy milliárd forint értékben, ezzel háromszáz új munkahelyet teremt a városban.

A Kaposvárt elkerülő útról kisebb vita alakult ki a képviselők között. Szita Károly korábban levélben fordult a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz, ezúttal határozati javaslatban szavazta meg a testület a kérvényt, miszerint az M0-s út elkerülő szakaszához hasonlóan ismét ingyenesen haladhassanak át 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek a kaposvári úton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!