Közélet

2007.04.29. 19:50

Megalakult a balatoni gazdasági fórum

Ahhoz, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) megalapozottabban, és ne csak elméleti pozícióban működhessen, munkájába be kell vonni a Balaton gazdasági életének szereplőit, mondta Suchman Tamás, a tanács elnöke azon a siófoki konferencián, amelyen a résztvevők a balatoni gazdasági fórum létrehozásáról döntöttek.

Kolumbán Tünde

A fórum célja a hatékonyabb információáramlás elősegítése a BFT és a régióban tevékenykedő vállalkozások, vállalkozásfejlesztést segítő intézmények, iskolák, érdekképviseletek, önkormányzatok és kistérségek, valamint a civil szervezetek képviselői között. Suchman Tamás szerint a Balaton tartós versenyképességének megteremtésében kiemelt jelentősége van a balatoni gazdaság szereplőinek, ezért segíteni kell őket abban, hogy belelássanak a többek között az uniós pályázati rendszerekbe. 

- A Nemzeti Fejlesztési Terv 2013-ig számos gazdaságfejlesztési lehetőséget biztosít, ami új kihívásokat teremt. A programban rejlő lehetőségeket a balatoni gazdaság szereplőinek is ki kell aknázniuk, ehhez azonban együttes gondolkodásra van szükség. A fórum abban segítené résztvevőit, hogy össze tudják hangolni saját érdekeiket, és mindenki megtalálja az együttműködés keretében a saját munkáját segítő, hatékonyabbá tevő lehetőségeket – mondta  Suchman Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!