Közélet

2007.04.18. 12:55

Négy kiló feletti márnát akasztott

Gyermekkora óta – ennek már majd három évtizede – tartozik a megszállott horgászok közé a kaposvári Sándor Zsolt. Leginkább a Kaposvár melletti Desedát, a mernyei halastót, na meg persze a Balatont kedveli. A Drávát tavaly tavasszal fedezte fel.

Fenyő Gábor


– Szerencsés embernek tartom magam; a feleségem és a két lányunk is szeret pecázni. Nálunk egy-egy horgásztúra amolyan családi kirándulással ér fel. A kedvenc úticélunk most persze a Dráva Barcs környéki része, amelyet tavaly tavasszal fedeztünk fel – mondta Sándor Zsolt.

– Milyen gyakran tudnak ellátogatni a határfolyóhoz?
– Ebben az évben eddig négyszer voltunk a Dráván. Az első éjszakai pecázásnál hat menyhalat fogtunk, a követező alkalommal pedig kettőt. A harmadik kiruccanásunk teljes betli volt, a mostani, utolsó viszont kárpótolt bennünket. Drávai horgászmesteremmel, a barcsi Varga Józseffel előbb egy jó fél kilós domolykót akasztottunk, majd valamikor dél és egy óra között jött a négy kiló 20 dekás márna.

– Mi volt a csali?
– Jó régóta érlelt büdös sajt. Mondta is Józsi bácsi, hogy minél előbb szórjuk bele a Drávába, mert ha kijönnek a lányok, rögvest belefordulnak a vízbe....

Sándor Zsolt jó pár alkalommal akasztott már kapitális halat; pontyból 15,5, kárászból 2,5, míg csukából negyven deka híján 10 kg az egyéni csúcsa, de a 6,5 kilós süllőjével – valamennyit a Desedán fogta – sincs különösebb oka a szégyenkezésre. A tekintélyt és tiszteletet parancsoló lista most a 4 kg fölötti márnával bővült.

Az idei legnagyobb

Ebben az évben eddig a kaposvári Sándor Zsolt fogta a legnagyobb márnát. Érdekesség, hogy a 4 kg feletti halával a tavalyi rekordlistán dobogós lett volna. 2006-ban egyébként – legalábbis a bejelentések alapján – csak a Dunán akasztottak rekordlistás márnát. Az abszolút csúcsot egy 8,1 kg-os példány tartja, amelyet immár csaknem másfél évtizede, még 1993-ban szákoltak meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!