Közélet

2007.04.10. 09:03

Örökzöld slágerszakok

Több, mint háromezren jelentkeztek az idén a Kaposvári Egyetemre, van olyan szak, ahova husszonhatszor annyian szeretnének bejutni, mint akinek esélye lesz rá. Az egyetem négy karára összesen 1536 hallgatót vesznek fel, így több mint kétszeres a túljelentkezés, mivel 3299-en jelentkeztek.

Fábos Erika

Az Állattudományi Karon a természetvédelmi mérnök alapszak a legnépszerűbb. A tavalyinál is többen jelentkeztek: a meghirdetett keretszámhoz képest 6,5-szeres a túljelentkezés a nappalira és a levelező is hasonlóan népszerű.

A Gazdaságtudományi Kar is javította a pozícióját, a tavalyinál háromszázzal többen jelentkeztek ide. A gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, valamint pénzügy és számvitel alapszakra is többen szeretnének bejutni idén, mint tavaly. A két szakon, 110 helyre 708-an jelentkeztek és közülük 275-en első helyen jelölték meg a Kaposvári Egyetemet.

A Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Főiskolai Kar 6 alapszakon hirdetett felvételt. Mindenhol túljelentkezés van, a legtöbben andragógiát szeretnének tanulni, ott a meghirdetett 73 helyre 286 jelentkezés érkezett.

Persze idén is a színészek döntötték meg a jelentkezési csúcsot. A meghirdetett 19 helyre, 498-an pályáznak. Kommunikáció és médiatudomány alapszakra is majd tízszeres, az alkalmazott látványtervezés szakra pedig több mint 11-szeres a túljelentkezés.

Borbély Csaba, az egyetem oktatási rektorhelyettese azt mondta: évről-évre csökken a jelentkezők száma és egyre nagyobb a konkurencia harc is a felsőoktatásban, a felvételi eljárás adatai alapján azonban a Kaposvári Egyetem mégis meg tudta őrizni a korábbi pozícióját és biztonságban fel tudja tölteni keretszámait szeptembertől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!