Közélet

2007.04.17. 08:13

Pálinkával adnák el a sajtot

A Kaposvári Egyetem tudásbázisára és diákjainak kreativitására építve pályázatot hirdetett a Fino-food Kft kaposvári tejüzeme „Ismert gasztronómiai hungarikumok sajtba öntve” címmel. A hallgatók feladata az volt, hogy olyan új termékfejlesztési irányokat keressenek, amiből exportképes ízig-vérig magyar sajt születhet.

Fábos Erika

A diákok lelkesek és bátrak voltak és használtak pálinkát, laskát, paprikát és pezsgőt is a különleges ötletekhez.

A hat csapatból végül Elekes Zoltán, Földesi Krisztina, és Kovács Regina bizonyult a legjobbnak. Ők három koncepciót dolgoztak ki. Egy parasztsonkás reszelt tormás füstölt trappistát, egy Guaro fantázia névre hallgató pálinkában érlelt aszalt szilvás Trappistát és egy „BirSajt” márkanevű birsalmasajttal töltött Trappistát mutattak be.

Szakály Zoltán, a Kaposvári Egyetem tanszékvezetője azt mondta: példaértékű és egyedülállóan hasznos volt mindegyik fél számára az együttműködés. A hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szerezhettek, a cég pedig az egyetemen koncentrálódó tudást hasznosíthatta eredményesen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!