Közélet

2007.08.24. 20:05

Élet a kamionok után

Véget ért egy korszak Balatonföldváron. A főút mellett lakókat ma már nem a kamionok ringatják álomba. Az új sztrádaszakasz átadásával csendesebb és biztonságosabb is lett a város.

Kolumbán Tünde

A Kőröshegyi Völgyhídon az átadás után nagyjából két hete forgalomszámlálást tartottak. Akkor egy nap alatt 32 ezer jármű dübörgött az úton. Nem csoda, hogy a földváriak megkönnyebbülésről beszélnek.
- Az első éjszakán vagy tizenkétszer felébredtem, hogy ez akkor most igaz? – meséli Babina Éva, aki a 7-es út mellett lakik.

– Az autósok napközben sem igazán tartották be a sebességkorlátozást, de éjszakánként szó dübörögtek a kamionok – mondja a hölgy és hozzáteszi: a teherautók miatt folyamatosan négyes erősségű földrengésnek megfelelő rezgésben éltünk. A helyiek legnagyobb problémája, hogy a forgalom miatt nemcsak az utak, de a házak állaga is sokat romlott. Üröm az örömben, hogy a főút melletti épületek tulajdonosait soha nem fogják kárpótolni.

A város polgármestere azt mondja: vannak azért, akiknek üzleti szempontból hiányzik az átmenő forgalom. Bezeréti Katalin azonban úgy látja, az új pályaszakasz és viadukt varázsa miatt most kicsit többen elkerülik Balatonföldvárt, de egy év alatt beáll a normál forgalom. A 7-es út rekonstrukciója minden bizonnyal még várat magára, hiszen a felújításra a tóparti településeknek közösen kell majd pályázniuk.
Egy-egy kósza kamion azért még látható Balatonföldváron. A városban feltűnő teherautók azonban nem az autópálya matricán akarnak spórolni, hanem valószínűleg árut szállítanak a városba. A 7-es út egyes szakaszairól ugyanis kitiltották a teherjárműveket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!