Közélet

2007.08.20. 19:11

Elismerték az ünnepen a somogyiak munkáját is

Három arany és ezüst érdemkereszt. Több somogyi szakember is állami elismerésben részesült augusztus huszadika ünnepén.

SONLINE

Köztársasági arany érdemkereszt kitüntetést kapott Érfalvyné Ludvig Borbála, a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója,
Mihalovics Jenő, a kaposvári Duráczky József Pedagógiai Fejlesztő és Módszertani Központ igazgatója, valamint Rajnainé Tüsér Judit, a gadányi Elesett öregekért alapítvány kuratóriumának titkára.

Köztársasági ezüst érdemkereszt kitüntetésben részesült Horváth Jenőné,  a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tanára, Ludmány Géza, a Kaposvári Egyetem Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Főiskolai Kar főiskolai docense és Budai Józsefné, a kaposvári polgármesteri hivatal szociális és gyámügyi irodavezetője.

A népművészet mestere-díj kormánykitüntetést adták át Szőke István kaposvári fa-, csontfaragó népi iparművésznek.

A kulturális miniszter Trefort Ágoston-díjat adományozott Tapsonyi Jánosnak, a Kaposvári Egyetem nyugalmazott főosztályvezetőjének.

Miniszteri elismerő oklevéllel tüntették ki Ország Istvánt, a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatóságának falugazdászát. Radák József somogyjádi mezőgazdasági vállalkozónak pedig Aranykoszorús Gazda-díjat adományoztak.

Kovács László kaposvári úszóedző és Köves László kaposvári futballedző a „Magyar Sportért Emlékéremarany fokozatát vehette át, s ezüst elismerésben részesült a Kaposvári Rákóczi Önálló Labdarúgó Utánpótlás-nevelő Egyesület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!