Közélet

2007.08.22. 08:05

Négyszázan tisztítják az utakat

Négyszáz somogyi és zalai közmunkás foglalkoztatásához nyert pénzt a közútkezelő kht. Szakemberek azt ígérik: szédítő ütemben teszik rendbe a kijelölt útszakaszokat.

Harsányi Miklós

Kaszálás, hulladékgyűjtés, ároktisztítás, bozótirtás – ez a közmunkások programja. A közútkezelő kht. kezelésében lévő szakaszokon dolgoznak, egészen december végéig. Somogyból csaknem kétszáz főt érint a projekt; ezúttal gamási, pamuki, somogyvári, somogyvámosi, nagyatádi, ötvöskónyi, csurgói és lábodi férfiakat alkalmaznak. Közel 400 kilométer hosszúságú útszakaszt jelöltek ki számukra. Egy-egy térségbe többször is visszatérhetnek. Somogyvári János, a közútkezelő koordinátora kérdésünkre kedden közölte: az elmúlt időszakban a kht. ugyan jelentős összeget költött a gépesítésre, ám számos olyan munka van, amely élőmunkát igényel. A saját dolgozókon kívül közmunkások alkalmazásával képesek ellátni a feladatot.

A 67-es úton Balatonboglár és Kaposvár között dolgoznak a csoportok, emellett a megyeszékhelyt elkerülő szakaszon és a Balaton parton is feltűnnek. Somogyvári Jánostól tudjuk: a két megye 31 településén gondoskodnak a terület megtisztításáról.
– Nemcsak a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtésében játszik szerepet a 270 millió forintos közmunkaprogram, hanem az út, mint a nemzeti vagyon megóvását is szolgálja – emelte ki a kht. képviselője.

Somogyvári János kitért rá; a program több éves múltra tekint vissza. Az előző évek sikerein felbuzdulva reménykednek, hogy a közeljövőben ismét munkát adhatnak a hátrányos helyzetű településen élők számára.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!