Közélet

2007.08.13. 20:31

Stabilitást várnak a 900 milliótól Nagyatádon

Kilencszáz millió forintos kötvénykibocsátásról döntött a nagyatádi képviselő-testület. Ez külső forrásbevonást, hitelfelvételt jelent, az eddigiektől eltérő formában. A kötvényeket ugyanis egy bank jegyzi be, s annak értékét az önkormányzatnak adja át. Nagyatád városa a pénzügyi stabilitás megteremtésére és néhány konkrét feladat finanszírozására vállalta fel ezt a hitelkonstrukciót.

Csikós Magdolna

– A felvett hitel közel felét arra használjuk, hogy meglévő, rosszabb konstrukciójú hiteleinket kiváltsuk – mondta Ormai István polgármester. -  A fennmaradó összegből kötelezettségeinket rendezzük, az állami támogatások egy részét visszatérítjük és a városi kórháznak – a működését segítendő - átadunk 43 millió forintot, ami tíz millióval több, mint egy korábbi határozatban megszavazott összeg.

Mindezeken kívül önrészt biztosítunk az Ady Endre Gimnázium céltámogatásból megkezdett rekonstrukciójának önrészéhez és egészségügyi gép, műszer beszerzéséhez. Emellett reményeink szerint szabad forrásunk is marad, ami hozzájárul az önkormányzat pénzügyi helyzetének javításához – mondta Ormai, aki hozzátette: megszorításokkal, költségcsökkentő intézkedésekkel szeretnék megőrizni a mostani hitelfelvétel által létrejövő jobb anyagi helyzetet.

Ennek lépéseit októberig dolgozzák ki. A hitelre azért volt szükség, mert  - mint a legtöbb önkormányzatnál, Nagyatádon is -  működési költségek folyamatosan meghaladják az állami támogatások összegét. A kötvénykibocsátás sem egyedi megoldás a megyében, többek között Barcs és Fonyód is hozott már ilyen döntést, de a megyei önkormányzat is így jutott pénzhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!