Közélet

2007.09.23. 08:20

A papírorrú pláza-jós boszicseppjei

Festett lepedőből készült sátorban papír boszorkányorral, fekete lepelben, kalapban ült Mészáros Mária a Kaposvár Pláza közepén. Mesterjósnak, gyógymasszőrnek, gyógynövény felhasználónak és feng shui tanácsadónak vallja magát.

Tímár András

Ő volt, a főleg fiatalokat vonzó létesítmény egészség hetének különlegessége. Bár a dohányzásról leszoktató cseppjeit, test- és fülgyertyáit még értem, de a bibircsókos hölgy elhidegülési cseppjeit és örökös holdnaptárját már nem. Ráadásul mindezt a hidratáló krémeket és parfümöt akciósan rámtukmáló hostes lány szomszédságában reklámozta.

– Szigorúan titkos a hatásmechanizmusuk – mosolygott a minden boszis felszerelését egy nagy hűtőtáskában tartó asszony, miközben a szatyor mintegy reklámfelirat himbálózott a feje felett. – Elég a szerelmi cseppből egy kicsi is ahhoz, hogy a kiszemelt áldozat azonnal múlhatatlan vágyat érezzen irántunk – súgta a bizalmas részletet. Látva hitetlenkedő arcomat, komolyan félretette Nemere István Holdösvény című reinkarnációs regényét, fél szemmel feltekintett a sarokban sátorlécre aggatott fekete macskára, és elém pakolt négy féle kártyát. – Ez a tarot, ilyenből jósoltak Napóleonnak is – mutatta és már jött is a következő. – Ez a cigánykártya, a legnépszerűbb, ez óvodás szinten áll a tarothoz képest. Van rúnám is, ezeken ősi jelek vannak. Na és persze a magyar kártya – terítettei szét a szakadt paklit.

A pláza-jóshoz többnyire heccből bújtak a fiatalok, aztán komoly arccal jöttek ki, legalábbis az asszony szerint, aki már negyvenkét éve ezzel próbálja keresni a kenyerét. Mivel a nagy forgalom ellenére sem jelent biztos megélhetést a jóslás és a mindenféléről leszoktató cseppek, ezért az egészség-boszi papírmaketteket árul és zsúrokon is vállal fellépést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!