Közélet

2007.09.07. 12:53

Kis híján agyonverte osztálytársát a diák

Életveszélyes testi sértés miatt ítélt el a bíróság egy fiatalkorú fiút, aki kis híján halálra verte osztálytársát.

Jakab Edit

A 18 éves ötvöskónyi fiatalember szüleivel és három testvérével él, nehéz körülmények között. Az iskolában is mind a beilleszkedéssel, mind a tanulással vannak problémái. Tavaly októberben összetűzésbe kerül az egyik osztálytársával, ám a vita először nem fajult el. Másnap viszont az osztálytársa felelősségre akarta vonni a fiút a történtek miatt. Ekkor már hamar tettlegességig fajult a veszekedés. A sértett osztálytárs hasba rúgta a fiút, aki erre több ökölcsapással válaszolt. Amikor osztálytársa újból rúgni készült, elkapta a lábát és elrántotta. A sértett a földre esett és beverte a fejét. A földön fekvő diákot támadója többször megrúgta, majd amikor fel akart állni, újra megütötte olyan erővel, hogy a fiú a falnak zuhant, ismét erősen beütötte a fejét.

Később kiderült: a fiú olyan – egyebek mellett koponya- és agyi  – sérüléseket szenvedett, hogy emiatt közvetett életveszélyes állapotba került. Támadóját a Somogy Megyei Bíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért másfél évi fiatalkorúak fogházára ítélte, a büntetés végrehajtását három évre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!