Közélet

2007.09.05. 08:07

Nem kap kiemelt állami támogatást a déli-part

Úgy tűnik, hogy a jövőben Siófok és a többi déli parti település sem számíthat kiemelt állami támogatásra. Ezt állította kedden Balázs Árpád, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke, Siófok polgármestere annak kapcsán, hogy a kormány döntése értelmében a dél-dunántúli régióban csak a megyei jogú városok fejlesztési programjai támogathatók.

Kolumbán Tünde

Balázs Árpád szerint a kormány erről a Regionális Fejlesztési Tanács tagjaival sem egyeztetett, a döntésről sem értesítette őket. A polgármester méltánytalannak tartja, hogy a nyár közepén született határozat szerint a régióban egyedül Pécs részesült abból az 500 milliárd forintos keretből, ami kiemelt fejlesztésekre fordítható.

- A Balatoni Szövetség elnökeként és a tópart legnagyobb városának polgármestereként a leghatározottabban tiltakozom az ilyen diszkriminatív kizárás miatt. Ezzel a gazdaságilag és turisztikailag is frekventált déli part és térsége jelentős hátrányba kerülhet, akkor, amikor a kormányzati kommunikáció a Balatonnak és környékének, mint nemzeti kincsünknek a kiemelt szerepét és támogatását hangsúlyozza – tudatta Balázs Árpád. A BSZ elnöke a térség országgyűlési képviselője mellett Magyarország Európai Uniós képviselőinek segítségét kéri, mert szerinte a kormány eljárása ellenkezik az uniós támogatások elveivel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!