Közélet

2007.10.04. 18:16

Nem kellenek a pénzügyesek - két somogyértes igenje döntött

A harmincegy megyei fenntartású intézményből huszonnyolcat érint a megyei közgyűlés döntése, miszerint kincstári szervezetet hoznak létre a megyeházán. Önálló szervként végzi 2008 januárjától a 28 intézmény gazdasági-pénzügyi feladatait.

Meiszterics Eszter

Virághalmy Sarolta, a megyei önkormányzat sajtószóvívője úgy tájékoztatta lapunkat: az összevonás kizárólag az intézmények pénzügyi dolgozóit érinti, 25 dolgozót küldenek nyugdíjba és 21-en maradnak munka nélkül.
A szocialista képviselők a reform ellen szavaztak a szombati közgyűlésen. Sárdi Árpád, a megyei közgyűlés alelnöke azt mondta: az MSZP-SZDSZ frakció azzal egyetért, hogy racionalizálni kell az intézmények gazdasági helyzetét, de ők kisebb körzetek kialakítását javasolták a szombati közgyűlésen; ez a variáció nem járt volna leépítéssel és nem kellett volna új embereket felvenni.

Az új kincstári szervezetbe ugyanis nyolc új dolgozót vesznek fel, ebből kettőt a megyeháza más területéről helyeznek át.
Németh Lajos somogyértes képviselő a kincstári szervezet létrehozására szavazott (rajta kívül még egy somogyértes képviselő, valamint a fideszesek – a szerk.). Azt mondta: szakmai szempontból jónak tartja a fideszesek elgondolását. Hozzátette: azért a kevés szabadon felhasználható összegért, amellyel a megyei intézmények gazdálkodhatnak, feleslegesnek tartja a helyi apparátusok fenntartását.

Virághalmy Saroltától megtudtuk: a kincstár létrehozása kilencmillió forintos egyszeri kiadást jelent az önkormányzatnak és évente 70-80 milliós megtakarítást eredményez majd. Hozzátette: a Kaposi Mór Oktató Kórházat és a Somogy Megyei Gyermektábort nem értinti az összevonás, továbbá a levéltár, a megyei múzeum, valamint a megyei és városi könyvtár eddig is hasonló elven működött, azaz részben önállóan gazdálkodtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!