Közélet

2007.11.21. 18:28

Kilenc somogyi vonatot félreállítottak

A hatórás szerdai vasutassztrájk alatt közel 1300 vonat maradt ki a menetrendből, a kaposvári csomópont területén kilenc szerelvény vesztegelt.

SONLINE

Osztopánban, Mernyén, Lengyeltótiban valamint Kaposvár és Somogyszob környékén is megbénult a vasúti közlekedés.
Úgy tudjuk: Kaposváron a 3-as váltókezelői toronyban állítólag leváltottak két sztrájkolót. Az őket helyettesítő szakemberek ellátták a munkát. A sztrájkolók pedig a kijelölt helyen folytathatták a munkabeszüntetést. Mercz Attila, a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) alapszervezeti elnöke az eset kapcsán közölte: tudomásuk szerint a munkáltató meghozhatta a döntést, amelyet kifogásoltak. Az ügy tisztázására vélhetően eljárást kezdeményez a VDSZSZ pécsi szervezete.

– Úgy érzem, az emberek nagy része szolidáris velünk – folytatta a VDSZSZ kaposvári vezetője. – Erőt merítünk az általános támogatásból, a vezényletben lévő kilenc szakszervezeti tagból hét a leállást választotta.
Azért a vasutasok nem túl sok dicséretet zsebelhettek be – a Belegben leblokkolt Somogy Intercity ugyan hosszas várakoztatás után elengedték, de így is csaknem 120 perces késéssel indult el a megyeszékhelyről.

Megyénkben közel 20 vonat egyáltalán nem indult el. A Kapos Volánnak mégsem kellett újabb buszokat forgalomba állítani, bár azt tapasztalták, hogy a Somogyszob-Nagyatád és a Dombóvár-Kaposvár szakaszon mintha a szokásosnál többen utaztak volna. A vasúti forgalom legkésőbb csütörtök reggelre áll helyre.

Címkék#sztrájk
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!