Közélet

2007.11.22. 17:53

Sztrájk: 250 millió forint veszteség

A vasutassztrájk miatt közel 250 millió forint veszteséget szenvedett el a MÁV-csoport – tájékoztatott Kavalecz Imre sajtófőnök.

Harsányi Miklós

A hatórás munkabeszüntetés alatt 41 személyszállító és hat tehervonat közlekedett a menetrendszerinti 1300 vonatból. A MÁV csoportnál a sztrájk során a 11 207 szolgálatra vezényelt munkavállaló közül 3383-an nem vették fel a munkát. A részvételi arány 35 százalékos volt.

– Somogyban, Tolnában és Baranyában 70 vonat nem közlekedett a munkabeszüntetéskor – számolt be a MÁV. Zrt munkatársa. A forgalom elindítása után újabb 18 vonatot mondtak le. A közlekedő szerelvények átlag 89 percet késtek. Ezt az is befolyásolta, hogy a keddi érdi baleset miatt a fővárosba közlekedő vonatok Székesfehérváron át haladtak. Csütörtök hajnalra azonban szinte mindenhol helyreállt a közlekedési rend, helyenként 5-6 perc késések fordultak elő.

A vasúttársaság közölte: a sztrájk miatt elhalasztott utazásokra szóló, előreváltott menet- és helyjegy árát a kezelési költség levonása nélkül visszatérítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!