Közélet

2007.12.10. 18:58

Claudia Schifferre vágyik az utolsó vándor

Huszonöt éve zarándokol foglalkozásszerűen Zsigmondi Gábor. A 60 éves férfi azt tartja magáról, hogy ő világ utolsó vándora.

Kolumbán Tünde

Siófok volt az utolsó hazai állomás, ahol a zarándok eltöltött néhány napot. Azt mondja a balatoni városnál távolabb nem hajlandó továbbmenni az országban, mert szülőhazájában szerinte nem segítőkészek az emberek.

Zsigmondi Gábor 1970-ben hagyta el Magyarországot. Kilenc évig Franciaországban élt, majd nyakába vette a nagyvilágot. Két és fél évtized alatt több mint 200 ezer kilométert tett meg, miközben 680 tévéműsorban szerepelt és 800 újságcikket írtak róla. – Úgy érzem jobb életem volt így, mintha családot alapítottam volna. Eljutottam a sarkkörön túlra is, ahol láttam élőben jegesmedvét – meséli.

A férfinak egy francia borbély barátja tanácsolta, hogy a zarándoklásból meg lehet élni. Kipróbálta, és rájött anyagilag is jobban megéri – ahogy ő mondja – szponzorok támogatásából élni, mint dolgozni. A vándornak nincs állandó lakhelye, leginkább kolostorokban húzza meg magát. Zarándoknak mondja magát, de valójában azért keresi fel a vallási központokat, hogy legyen hol laknia. Az egykori mozdonyvezető kora ellenére még nem tett le arról, hogy párt találjon magának. Ebben talán csak az akadályozhatja meg, hogy leginkább Claudia Schiffer hasonmására vágyik. – Az alacsony, duci nők nem az eseteim. Egy csinos, kalandvágyó nőt szeretnék találni – hangsúlyozta. És ez nem vicc...

Vándorbotra cserélte a biciklit

Zsigmondi 20 évig biciklivel járta a világot, amit három éve vándorbotra cserélt. 2004-ben Szentgotthárdnál balesetet szenvedett, és eltört mindkét lába. Bár meggyógyult, azóta többnyire vonattal közlekedik. Mestere a jegyváltásnak, hiszen kevesebb mint 10 ezer forintból eljut Olaszországig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!