Közélet

2007.12.02. 17:23

Kis pénz, nagy öröm

Véget ért a kilencedik Különleges asztali örömök Somogyban rendezvénysorozata. Az idei volt az első év, amikor a megyei önkormányzat a jelentős költségvetési hiány miatt a korábbinál jóval kevesebbet költött az egész éven át tartó gasztronómiai fesztivál megrendezésére.

Márkus Kata

Gelencsér Attila szerint a színvonalas rendezvények bizonyítják, hogy a csökkentett költségvetésből is kiválóan működött a programsorozat.
– Pontosan kis sem számítható az az összeg, amibe az asztali örömök rendezvényei a múltban kerültek – mondta a megyei közgyűlés elnöke. – Megbecsülni sem lehet ugyanis, mennyit költöttek a tisztviselők foglalkoztatására, a telefon- vagy benzinköltségre a több hónapos szervezéskor. Egyébként nemcsak én sokalltam az erre a rendezvényre korábban kiadott pénzt, hanem a somogyi emberek is. Sok olyan jelzés érkezett ugyanis felém, hogyha nem lennének megszorítások, akkor sem lehetne egy ilyen rendezvénysorozatra százmilliókat költeni. Az idén ötmillió forintból rendeztük meg az asztali örömöket, aminek egy részét pályázaton nyertük.

Gelencsér Attila szerint az önkormányzat dolga a megye népszerűsítése. – Ezért aztán természetesen meg sem fordult a fejemben, hogy leállítsuk a rendezvényt. Azt néztük meg, miként tudjuk úgy csökkenteni a kiadásokat, hogy megmaradhasson a rendezvény, és a színvonalas produkciók támogatást is kapjanak. Így aztán tíz rendezvény kapott 200-200 ezer forintos támogatást, köztük a szennai hurkafesztivál. Ám azok a települések is jól megszervezték a programokat, melyek nem kaptak anyagi segítséget. Volt ahol a marketingmunkában segítettünk, máshol a versenydíjak biztosításával nyújtottunk támogatást. Csupán egyetlen komolytalan pályázat nem kapott semmiféle segítséget az önkormányzattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!