Közélet

2007.12.26. 14:25

Kisvárosi tévéharc: új pályázat összeférhetetlenség miatt

Új pályázatot ír ki a városi televízió vezetői pozíciójára a nagyatádi önkormányzat, miután az előző pályázatot érvénytelennek minősítették.

Csikós Magdolna

A televíziót a Ritin Kht. üzemelteti, melynek többségi tulajdonosa a nagyatádi önkormányzat, a kisebb tulajdonrész pedig a megyei önkormányzaté. Mivel a kht ügyvezetőjének, aki egyben a televízió felelős szerkesztője is, megbízatása az év végén lejár, pályázatot írtak ki a posztra.

A beadott három anyag alapján az önkormányzat Varga Istvánt, a Kaposvári Egyetem tanszékvezetőjét, az ismert kaposvári médiaszakembert választotta új főszerkesztőnek. A kisebbségi tulajdonos megyei önkormányzat összeférhetetlenséget talált a kiválasztott vezető és a pályázati kiírás vonatkozásában. A pályázó ugyanis aláírta, hogy más hasonló tisztséget nem tölt be, ám mint azt a megyei önkormányzat képviselője az ülésen feltárta, az egyik megyei tulajdonban lévő médiacégnél alkalmazásban áll. Ezért új pályázatot kell kiírni, mely várhatóan január végére lezárul, így legkorábban februárra lehet új vezetője a Nagyatádi Városi Televíziónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!