Közélet

2008.01.22. 08:01

Bármikor melegvíz nélkül maradhat az újszíves kisfiú

Bármelyik pillanatban melegvíz nélkül maradhat a babócsai újszíves kisfiú. A családnak ugyanis arra már végképp nem maradt pénze, hogy a harminc éves vízmelegítőt kicserélje.

Nagy László

Lőrincz Balázs az első kisgyerek, akin idehaza szívműtétet hajtottak végre. Csokis Tibi, az ismert mulatós zenész nemrég gyűjtést indított a javára, s amikor az összegyűlt 34 ezer forintot átadta, akkor szembesült vele, hogy ennél többre van szüksége a családnak. Ezért most újabb gyűjtésbe kezdett, hogy a kisgyerek ne maradjon melegvíz nélkül.

Elmondta: a több éves gyógykezelés a család minden tartalékát felemésztette, az utógondozás pedig rendkívül költséges, mert szigorú előírásokat kell betartaniuk. Pénzük maradékából fel kellett újítaniuk a gyerekszobát és a mosdót, új bútorokat is be kellett szerezniük. Rengeteg fertőtlenítő szerre van szükség, s Balázs csak védőgázas felvágottat, előrecsomagolt kenyeret ehet. A bojler cseréjéről ilyen kiadások mellett nem is álmodhatnak.

– Annyi poklon végigmentünk, most már nem szabad veszítenünk – mondta Lőrincz Józsefné, a nyolc éves Balázs édesanyja. – Vállaltunk mindent; adósságot, költséget, mert a pénzen nem múlhat egy gyerek élete. Balázs ma már szépen gyógyul, erősödik, s túl van már az első rövid biciklizésen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!