Közélet

2008.02.21. 09:16

Fekete gólya viszi hírünket szerte a nagyvilágban

A Dél-Dunántúl Turizmusáért 2007 díjat kapta a Dráva-projekt.

Varga Andrea

Negyvenegy új létesítmény a folyó mentén

Egyedülálló kínálattal büszkélkedhet a Dráva-medence a program befejeztével – mondta Nórántné Hajós Klára, a projekt vezetője. Őrtilos-Szentmihályhegytől, ahol a folyó hazánk területére érkezik, egészen a baranyai kilépő szakaszig negyvenegy új létesítmény segíti a turisták pihenését.

Emellett számos kiadvány repíti az emblémamadár fekete gólya segítségével a Dráva-medence hírét szerte a világba.A Dráva komplex ökoturisztikai fejlesztése című projekt keretében megvalósuló beruházások Somogy és Baranya legelmaradottabb térségeinek turisztikai fejlesztését szolgálják; öt kistérség 29 települése és két természetvédelmi szervezet működik benne együtt. A 2004-ben elnyert pályázat alapján 2006 áprilisában kezdődött az építkezés a Dráva-medencében.

Azzal a céllal, hogy hazánk legérintetlenebb folyójának természeti értékekben gazdag környezete felkészüljön a turizmusra a meglévő értékek megőrzésével. A programban részt vevő települések az érintetlen élővilágra építenek, miközben ügyelnek a történelmi emlékekre, a néphagyományokra, a művészeti értékekre.

Az 1,1 milliárd forintos projektben többek között túraállomások, kilátók, madárlesek épültek, bemutató-helyek létesültek a nemzeti park élővilágának a bemutatására, illetve két művésztelep is megújulhatott. Eddig 800 millió forint értékű létesítmény készült el. A projekt március végi zárásáig még nyolc helyszínen folynak munkák. Az átadásra váró érték mintegy 147 millió forint.

Emellett számos kiadvány repíti az emblémamadár fekete gólya segítségével a Dráva-medence hírét szerte a világba. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!