Közélet

2008.02.07. 11:59

Szita Károly: márciusban a jövőnkről döntünk

Az elmúlt év munkájáról, az idei év terveiről ad tájékoztatást ezekben a hetekben Szita Károly polgármester Kaposváron, húsz különböző helyszínen. Lakossági fórumain azonban a tennivalók listája is egyre gyarapszik.

Márkus Kata

– Ezekben a hetekben szinte valamennyi estémet a kaposvári emberekkel töltöm – mondta Szita Károly polgármester –, ugyanis fórumokon számolok be az elmúlt év munkájáról, adok tájékoztatást az idei évre vonatkozó tervekről, s persze gyűjtöm a tennivalókat. Hiszen az emberek azt akarják, hogy megoldjuk problémáikat. A többi téma közt minden egyes lakossági beszélgetésen szóba kerül a mostanság egyre hangsúlyosabb téma, a népszavazás kérdése is – tette hozzá a polgármester. – Az emberek nemcsak a három feltett kérdésre akarnak igent vagy nemet mondani, mert úgy érzik, hogy ez a népszavazás most róluk szól, és nem a pártokról. S nem csupán az egészségügyet vagy a tandíjat illetően mondják el véleményüket, hanem sorolják folyamatosan problémáikat is. Ezért is gondolom, hogy a mi feladatunk megadni a védelmet a rászorulóknak vagy éppen az időseknek és a gyerekeknek.
Végül is minden népszavazás egy fontos mérföldkő – hangsúlyozta Szita Károly –, hiszen döntésével egyben véleményt is nyilvánít, elsősorban a jövőről. Ezt kinek-kinek mérlegelnie kell belátása szerint. Magam ezért is csupán arra buzdítok mindenkit, hogy vegyen részt a voksoláson, s nem arra, hogy miként szavazzon. Polgármesterként minden kaposvári véleményét tisztelnem kell, és tisztelem is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!