Közélet

2008.03.30. 08:25

A lábakra is báb került

Magyar és kínai népmese is szerepelt a repertoárban Balatonlellén szombaton a nyolcadik alakalommal rendezett dél-dunántúli regionális bábfesztiválon.

Márton László

A város művelődési háza már tizenegy éve ad méltó otthont az amatőr bábosok találkozójának. 
- Az első három évben csupán a megyei döntő helyszíne volt a Balaton-parti város. Nyolc éve rendelkeznek azzal a jogosítvánnyal, hogy csoportokat juttathatnak az egri országos gyermekbábos találkozóra - mondta Gombos Emil, a művelődési ház igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy találkozóról és nem versenyről van szó.

Igaz a bemutatókat követően minden esetben komoly szakmai útmutatást, értékelést  ad a szakemberekből álló zsűri.
A felmenő rendszerű regionális bábfesztivál szerves része a balatonlellei tavaszi fesztiválnak.
- Idén hat bábcsoport jelentkezett Somogy és Tolna megyéből a fesztiválra. Többen évek óta rendszeres szereplői az eseménynek, de minden évben akadnak újonnan érkezett csoportok is – jegyezte meg Komor László bábművész, a zsűri elnöke, aki szinte a kezdetektől figyelemmel kíséri a lellei találkozót. 

A felnőttek számára is adott a lehetőség, ennek ellenére jellemzően gyermekcsoportok vesznek részt a fesztiválon –tette hozzá.
A Lellén nyújtott produkciója alapján két csoport, a kaposvári Cincogó és a sióagárdi Fecske bábcsoport utazhat júniusban a XV. országos gyermekbábos találkozóra Egerbe – hangzott el a kora délutáni értékelés során a pályázati pénzből finanszírozott rendezvényen, ahol zenés gyermekműsorral kedveskedtek a szervezők a fellépő gyermekeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!