Közélet

2008.03.01. 08:45

A légópincébe mentek ünnepelni

Légópincébe terelték a megye és a somogyi rendvédelmi szervek vezetőit pénteken Kaposváron.

Harsányi Miklós

Bombabiztos helyen kezdődött a polgári védelmi (pv.) ünnepség; a meghívott vendégek először a Történelemóra a légópincében című állandó kiállítást tekintették meg. Békési András pv. alezredes mutatta be a tárlatot, ahol a tábori kórháztól a vegyi felderítőműsze-reken át a gázálarcig szinte va-lamennyi fontos pv.-felszerelés látható.

– 1935-ben alakult meg a légoltalom, amely a második világháború után a Belügyminisz- térium felügyelete alá került     – hangzott el az ünnepségen. Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke méltatta a somogyi polgári védelmisek szolgálatát. Szívvel-lélekkel látják el munkájukat, a megye lakossága állandóan számíthat a szakemberekre.

– Kaposvári húskombináttűz, ammóniaszivárgás, somogy-zsitfai kollégiumtűz, gyapjas lepke elleni védekezés – ragadott ki néhány bevetést az elmúlt időszakból az elnök. Gelencsér Attila utalt rá; a pv. mun- katársai jelen voltak a Kapos-áradásnál, az észak-somogyi szélviharoknál, máskor az ország távoli vidékein élőknek nyújtottak segítséget.

Altábornagyi elismerés

Heizler György ezredes adta át a jutalmakat. Tatár Attila altábornagy kiemelkedő tevékenységének elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Nagy Zsuzsannát, a katasztrófavédelmi igazgatóság előadóját. Példamutató munkájáért elismerést kapott Baranya Károly siófoki pv. alezredes, Tihanyi Zoltán kaposvári főhadnagy, Bohár László marcali előadó, valamint Ledinszky Ivánné, a kaposvári kirendeltség ügyviteli alkalmazottja.


Harsányi Miklós Altábornagyi elismerés Heizler György ezredes adta át a jutalmakat. Tatár Attila altábornagy kiemelkedő tevékenységének elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Nagy Zsuzsannát, a katasztrófavédelmi igazgatóság előadóját. Példamutató munkájáért elismerést kapott Baranya Károly siófoki pv. alezredes, Tihanyi Zoltán kaposvári főhadnagy, Bohár László marcali előadó, valamint Ledinszky Ivánné, a kaposvári kirendeltség ügyviteli alkalmazottja. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!