Közélet

2008.03.06. 14:06

A polgármester szedette le az igenekre buzdító plakátokat

Leszedette az önkormányzat Nemeskisfaludon, két villanyoszlopra ragasztott választási plakátot. – Pártoskodás nélkül, esztétikai okokból vetettem le – mondta Vida Ferenc polgármester. Ezen éppen a népszavazás kérdéseiben az igen válaszra buzdító hirdetés volt, de ha a másik párté lett volna, akkor is az eltávolítás mellett döntök.

Vigmond Erika

A probléma nem újkeletű, ezért a szerdai testületi ülésen napirendre került. Hosszú vita volt, de végül három igennel és egy nem szavazattal úgy határoztak, hogy helyi rendeletben szabályozzák a plakátok kihelyezését.

– Még frissen él bennem a 2006. évi választási kampányban lezajlott plakátháború, amikor a 64 lelket számláló település közterületein a politikai hirdetések száma 100 darab is lehetett – fogalmazott javaslatában Vida Ferenc polgármester. – Nem értek egyet azzal, hogy a település részéről a rend fenntartásának érdekében tett erőfeszítéseket a plakátragasztók korlátozás nélkül felülírják. Felhasználják villanyoszlop, közúti jelzőtábla, hulladékgyűjtő, vagy buszváró oldalát és plakátjaikkal teleragasztják. Megrongált állapotuk ellenére azt nem cserélik, letakarításáról nem gondoskodnak.

Bödőné Molnár Irén a marcali választási iroda vezetője elmondta: rendelet hiányában az ingatlan, vagy más, mint kerítés, villanyoszlop, hirdető tuljadonosának hozzájárulása szükséges a plakátok kihelyzésére. Ha nincs, akkor eltávolítható. Az önkorányzat saját terülteiről rendelkezhet. A rendelet abban is segít, hogy ha nem a kijelölt felületetre ragasztanak, tettenérés estén szabálysértési eljárás indítható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!