Közélet

2008.03.31. 11:08

Nem rombolni jött a befektető a kórházba

Nagyatád bérbe adta a kórházát. Az üzemeltetési szerződés előkészítésén dolgoznak. Kovács Róbert, a bérbe vevő Medical Investments Zrt. elnök-vezérigazgatója az első állományértekezleten is túl van.

Csikós Magdolna

- Mi az üzlet egy kórház működtetésében?
- Rövid távon, vagyis három-öt éves távlatban, semmi. Addig jobbára a stabilitás megteremtése és a fejlesztések a fontosak, amik csak kiadásokat jelentenek. Mi azt vállaltuk, hogy rendezzük a jelenlegi adósságállományt, kifizetve annak jelentős részét, és beruházásokra is fordítunk összesen 650 millió forintot, ebből az első három éven belül háromszázat

- Még mindig nem tudni, mitől jó üzlet ez...
- Először is tisztázzuk, mi nem jó üzlet benne! Egyes feltételezésekkel ellentétben nem ingatlanspekulációs céllal pályáztunk, nem az ingatlant vagy az ingóságokat akartuk megszerezni, ezek továbbra is 100 százalékban az önkormányzat tulajdonában maradnak, mi az üzemeltetés, működtetés felelősségét vesszük át, ami az ingatlanok, ingóságok vonatkozásában kötelező állagmegóvást és -megtartást is jelent. Gyors pénzhez jutásra nincs szükségünk, hiszen a cégünk mögött komoly pénzügyi befektetők állnak. A Centrál Pénzügyi Csoport, amely az ország egyik legnagyobb és legtekintélyesebb magánkézben lévő pénzügyi csoportja, valamint a tulajdonosa Varga Zoltán, aki hazánk 100 leggazdagabb üzletemberének listáján is előkelő helyen szerepel. Huszonöt év alatt, amennyi időre mi is béreljük majd az intézményt, bizonyára lehet majd nyereséget termelni, aminek jó részét itt Nagyatádon akarjuk befektetni. Ehhez azonban több év és az kell, hogy minden szempontból jól működjön a kórház. Meg kell találni azokat a profilokat, szakmákat és új irányokat, amelyek vonzóak és kifizetődőek, a betegek számára pedig olyan szakmai és ellátási színvonalat kell biztosítani, amiért  a nagyatádi kórházat választ-ják, ha egészségügyi ellátásra van szükségük.

Több diplomával az új kihívások vonzották

Kovács Róbert, a Medical Investments elnök-vezérigazgatója 42 éves. Villamos mérnök-ként tanári és közgazdász szakirányú diplomát szerzett. Néhány év mérnöki és pedagógu- si munka után a kilencvenes évek elejétől multinacionális cégeknél dolgozott értékesítési területen. Legutóbb a Signal Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettesi pozícióját cserélte a pénzügyi, egészségügyi szolgáltatások, befektetések új kihívásaira.

- Ez azt jelenti, hogy megváltoztatják a szakmaszerkezetet és az ágylétszámokat is?
- Sem okunk, sem lehetőségünk a mostanra kialakult szakmacsoportokat átalakítani. Ez most egy beállt rendszer, ami megítélésem szerint szakmailag kielégítően működik. Nyilván lehet és lesz is jobb, de ehhez a feltételrendszert is meg kell teremteni. Ez pedig már a mi dolgunk lesz nyártól. Ugyanakkor komoly törvényi és szakhatósági engedélyeztetési procedúrát jelent egy átszervezés, ágyszám-átcsoportosítás. Bizonyára lesznek új szakmai lehetőségek, amit idővel szeretnénk meghonosítani Nagyatádon, de ez csak később lehet aktuális. Rombolni, megszüntetni semmit nem szeretnénk, ami működik és bevételt hoz, azt inkább csak építeni, bővíteni. Fontos hangsúlyozni, hogy semmilyen döntést – sem átszervezésről, sem például az Ötvöskónyiban található pszichiátriai rehabilitációs részleg beköltöztetéséről - nem fogunk elhamarkodottan meghozni. Mindent alapos előkészítés és feltérképezés előz majd meg. Ezt a dolgozóknak is elmondtuk, s remélem, a létszámleépítéssel kapcsolatos félelmeiket is sikerült eloszlatni. Szükségünk van a jelenlegi kollektívára, meg szeretnénk tartani, át szeretnénk venni a mostani dolgozók közül szinte mindenkit, ugyanazokkal az anyagi feltételekkel, amit közalkalmazottként kaptak. Aki akar dolgozni, annak továbbra is lesz munkája az intézményben. Minimális az a létszámcsökkentés, amit előirányoztunk. Ez is leginkább nyugdíjazás vagy a határozott idejű szerződés megszűnése miatt történik, és főként a kiszolgáló területeket érinti.

- A dolgozók a kollektív szerződés megkötését is firtatták?
- Nyitottak vagyunk erre is, de ez már olyan kérdés, amire akkor érdemes visszatérni, amikor már megkötöttük a szerződést, és jogilag is mi leszünk a kórház működtetői. Megjegyzem ugyanakkor, hogy a kórházban hosszú-hosszú ideje nincs már kollektív szerződés, így ennek a hiányát semmiképpen sem szeretnénk „fekete pontként” mi betudni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!