Közélet

2008.04.24. 08:44

A romalap új lehetőség a kitörésre

Újságot indít a siófoki cigány kisebbségi önkormányzat, hogy terveikkel, eredményeikkel így is közelebb kerüljenek a város roma lakosságához.

Kolumbán Tünde

– Fontos, hogy továbbvigyük a roma kultúrát. Azt is szeretnénk megmutatni, hogy van kitörési lehetőség, fel lehet zárkózni – mondta Németh Zsolt, a kisebbségi önkormányzat elnöke, aki részt vállal az újság szerkesztésében. Azt mondja: könnyen talál büszkeségre okot adó interjúalanyt a város mintegy ezerötszáz fős roma közösségében.

A lapban ingyenes álláshirdetéseket közölnek. Kifejezetten a magyar vállalkozókat szeretnék megcélozni a szerkesztők. Úgy gondolják, így elkerülhető lesz, hogy az álláskeresőt a származása miatt utasítja vissza a hirdető, aki így pontosan tudja, hogy roma ember jelentkezik a megadott elérhetőségeken.

Az elnök és Forgács Endre rangidős képviselő azt mondják, jól mennek a dolgok az önkormányzatuknál. – Érteni kell a nyelvükön, bár sokaknak még  el kell magyarázni, hogy tartsák rendben az udvart, és tisztán küldjék a gyerekeket iskolába – mondta Forgács Endre, míg Németh Zsolt szerint az is fontos, hogy vezetőként is egyenlő partnerként kell kezelni mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!