Közélet

2008.04.15. 09:32

A somogyi sofőrök nem segítik ki pénteken a BKV-t

Vidéki volános sofőrök nyújthatnak segítséget az egy napos BKV-sztrájk során – terjedt el a szakmában villámgyorsan a hír.

Harsányi Miklós

A fővárosban pénteken egész napos munkabeszüntetés várható. A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) és a szakszervezet között kedden reggel kezdődtek meg az újabb tárgyalások. Úgy tudjuk, az érdekvédelem ma adja be az elégséges szolgáltatás mértékével kapcsolatos elképzelést a cég vezetésének.
Eközben megindultak a találgatások a volán társaságoknál; felvetődött, hogy a sztrájk alatt volán társaságoktól kér segítséget a fővárosi vállalat.

– Egészen bizonyos, hogy egy somogyi gépkocsivezető sem megy Pestre – közölte szerkesztőségünkkel kedd reggel Dobi István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet kaposvári titkára. Hozzátette: a jelenlegi munkarend rendkívül feszes, a Kapos Volánnál egyetlen felesleges autóbuszvezető sincs.
 – Ha mégis felmerülne az ötlet, rögtön tiltakoznánk – hangoztatta Dobi István.

Gál Zoltán, a Kapos Volán Zrt. vezérigazgató-helyettese érdeklődésünkre azt mondta: az ügyben kedd reggelig nem kaptak megkeresést. Jelezte: a 223 autóbusszal rendelkező Kapos Volánnak pillanatnyilag nincs jelentős szabad kapacitása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!