Közélet

2008.04.21. 13:35

Csiky-flashmob: Gergely barát vastapsra hív

Flasmobot hirdetett Gergely barát nevű Sonline-írónk-olvasónk a színházi témájú hozzászólások között. Csütörtökön a direktorválasztás idején a Kossuth-téren vastapssal kívánja megköszönni a Csiky elmúlt 38 évét, és biztatni a jövőt. Ami szerinte Schwajdával kezdődik.

Sonline

70 / 08 : osztható? - Elő a kezekkel!: vastaps a Csikyért címmel hirdetett közösségi együttmozdulást Gergely barát csütörtökre. Kaposvár közgyűlése ekkor dönt: Schwajda vagy Znamenák. Znamenák vagy Schwajda. A szakértői bizottság 6 : 2 arányú állásfoglalása, mellyel a Nemzeti-építő író-dramaturgot támogatta, aligha teszi kétségessé a döntést, amit Schwajda kérésére zárt ülésen hoznak majd meg.

Gergely barát szerint a színházbarátoknak tisztelettel, a pályáztatás politikai körülményeit megemésztve, azon felül emelkedve, biztatva kell várniuk az új direktort. Jelezve, Kaposvár közönsége mindig a színháza mellett lesz.

Ezzel együtt azt gondolja, a Kaposvár-jelenség 38 éve, Komor István, Zsámbéki Gábor, Babarczy László és Znamenák István igazgatói tevékenysége idején olyan európai értéket hozott létre a társulat, amelyet meg kell tapsolni. Egyúttal jelezve a politika felé, hogy túl közel merészkedett a színházhoz.

Tapsolni ér a Csikyér'' - írja végezetül a hozzászóló, ám azt nem tudni, hány órakor is lesz a flashmob, hiszen a Znamenák-Schwajda-meghallgatás és a döntés időpontja ismeretlen. Igyekszünk megtudni, közölni, és persze kíváncsian várjuk, hogy a pozitívnak, előremutatónak nevezhető felhívás milyen fogadtatásra talál. Mi biztos ott leszünk, keresve a tömegben egy "jó barátot".

A Sonline addig is figyelemmel kíséri a flashmob körüli vélekedéseket, híreket. Abban ugyanis feltétlenül egyetért Gergely baráttal, hogy csütörtökön véget ér egy korszakalkotás, és valami új kezdődik.

Minden bizonnyal a jövő, aminek - nem lenne hátrány - jó esetben sok köze lesz a páratlan, pártatlan múlthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!